Veľmi chutná krkovička z rúry: Tento recept je hitom každej oslavy – tajomstvo je v omáčke!

Mäso zostane šťavnaté a úžasne chutné práve vďaka omáčke.

Toto jedlo je dokonalý nápad pre akékoľvek rodinné oslavy alebo sviatočné večere. 

 

 

Jeho hlavnou výhodou je skutočnosť, že sa pripraví v jednom pekáči, chutí vynikajúco a pritom vôbec nie je náročné na prípravu.

Mäso zostane šťavnaté a úžasne chutné práve vďaka omáčke.

Pečenie dodáva krkovičke bohatú a komplexnú chuť. Vďaka pomalému vareniu sa mäsové šťavy uvoľňujú a prenikajú do mäsa,

 

 

Navyše pečenie krkovičky týmto spôsobom pomáha zjemniť tuhé vlákna v mäse, čím ho robí jemnejším a šťavnatejším. Teplo rúry rozkladá väzivo v mäse, čím sa stáva mäkkým a ľahko žuvateľným.

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky

3 cibuľa

1/2 kg húb nakrájaných na plátky

soľ, korenie

Sladkú papriku

Bravčovú masť

Hladká múka

omáčka:

2 lyžice sójovej omáčky

3 lyžice rajčiakového pretlaku

2 lyžice octu

2 lyžice cukru

8 lyžíc vody

Postup:

Bravčovú krkovičku nakrájame na plátky a potom ich ochutíme soľou, korením a paprikou.

 

 

 Mäso sa vloží do misky a prikryje fóliou a potom sa nechá marinovať niekoľko hodín.

Potom obalíme kúsky mäska v múke a sprudka opražíme z oboch strán.

Plátky pripravené týmto spôsobom sa položia do pekáča.

 

 

Cibuľu nakrájame na plátky a huby na pásiky a umiestnime ich na mäso.

Všetky prísady na omáčku zmiešame a navrstvíme na suroviny v pekáči.

Zakryjeme a  vložíme do rúry.

Takto pečieme pri teplote 200 ° C asi 1,5 hodiny.

S čím servírvať krkovičku z rúry?

Existuje mnoho príloh, ktoré sa hodia k pečenej krkovičke z rúry. Výber prílohy závisí od vašich preferencií a od toho, akú marinádu ste na mäso použili. Tu je niekoľko tipov:

Zemiaky: Zemiaky sú klasickou prílohou k pečenej krkovičke. Môžete ich piecť, variť, smažiť alebo pripraviť ako pyré. Ak chcete zemiaky ochutiť, pridajte k nim bylinky, cesnak alebo maslo.

Ryža: Ryža je ďalšia skvelá príloha k pečenej krkovičke. Môžete ju uvariť obyčajnú alebo ochutiť zeleninou, bylinkami alebo korením.

Zelenina: Zelenina je zdravá a chutná príloha, ktorá sa hodí k pečenej krkovičke. Môžete grilovať, piecť alebo dusiť rôzne druhy zeleniny, ako je brokolica, mrkva, cuketa, cibuľa alebo paprika.

Knedle: Knedle sú tradičná slovenská príloha, ktorá sa výborne hodí k pečenej krkovičke. Môžete si ich pripraviť doma alebo kúpiť hotové v obchode.

Šaláty: Šaláty sú osviežujúca príloha, ktorá sa hodí k bohatému mäsu, ako je pečená krkovička. Môžete si pripraviť zeleninový šalát s vinaigrette, ovocný šalát s jogurtovým dresingom alebo syrový šalát s olivovým olejom.

Chlieb: Chlieb je praktická príloha, ktorou môžete namočiť do výpeku z pečenej krkovičky. Môžete si vybrať biely, celozrnný alebo tmavý chlieb.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes