Toto jedlo je dokonalý nápad pre akékoľvek rodinné oslavy alebo sviatočné večere.
Jeho hlavnou výhodou je skutočnosť, že sa pripraví v jednom pekáči, chutí vynikajúco a pritom vôbec nie je náročné na prípravu.
Mäso zostane šťavnaté a úžasne chutné práve vďaka omáčke.
Pečenie dodáva krkovičke bohatú a komplexnú chuť. Vďaka pomalému vareniu sa mäsové šťavy uvoľňujú a prenikajú do mäsa,
Navyše pečenie krkovičky týmto spôsobom pomáha zjemniť tuhé vlákna v mäse, čím ho robí jemnejším a šťavnatejším. Teplo rúry rozkladá väzivo v mäse, čím sa stáva mäkkým a ľahko žuvateľným.
Potrebujeme:
1 kg bravčovej krkovičky
3 cibuľa
1/2 kg húb nakrájaných na plátky
soľ, korenie
Sladkú papriku
Bravčovú masť
Hladká múka
omáčka:
2 lyžice sójovej omáčky
3 lyžice rajčiakového pretlaku
2 lyžice octu
2 lyžice cukru
8 lyžíc vody
Postup:
Bravčovú krkovičku nakrájame na plátky a potom ich ochutíme soľou, korením a paprikou.
Mäso sa vloží do misky a prikryje fóliou a potom sa nechá marinovať niekoľko hodín.
Potom obalíme kúsky mäska v múke a sprudka opražíme z oboch strán.
Plátky pripravené týmto spôsobom sa položia do pekáča.
Cibuľu nakrájame na plátky a huby na pásiky a umiestnime ich na mäso.
Všetky prísady na omáčku zmiešame a navrstvíme na suroviny v pekáči.
Zakryjeme a vložíme do rúry.
Takto pečieme pri teplote 200 ° C asi 1,5 hodiny.
S čím servírvať krkovičku z rúry?
Existuje mnoho príloh, ktoré sa hodia k pečenej krkovičke z rúry. Výber prílohy závisí od vašich preferencií a od toho, akú marinádu ste na mäso použili. Tu je niekoľko tipov:
Zemiaky: Zemiaky sú klasickou prílohou k pečenej krkovičke. Môžete ich piecť, variť, smažiť alebo pripraviť ako pyré. Ak chcete zemiaky ochutiť, pridajte k nim bylinky, cesnak alebo maslo.
Ryža: Ryža je ďalšia skvelá príloha k pečenej krkovičke. Môžete ju uvariť obyčajnú alebo ochutiť zeleninou, bylinkami alebo korením.
Zelenina: Zelenina je zdravá a chutná príloha, ktorá sa hodí k pečenej krkovičke. Môžete grilovať, piecť alebo dusiť rôzne druhy zeleniny, ako je brokolica, mrkva, cuketa, cibuľa alebo paprika.
Knedle: Knedle sú tradičná slovenská príloha, ktorá sa výborne hodí k pečenej krkovičke. Môžete si ich pripraviť doma alebo kúpiť hotové v obchode.
Šaláty: Šaláty sú osviežujúca príloha, ktorá sa hodí k bohatému mäsu, ako je pečená krkovička. Môžete si pripraviť zeleninový šalát s vinaigrette, ovocný šalát s jogurtovým dresingom alebo syrový šalát s olivovým olejom.
Chlieb: Chlieb je praktická príloha, ktorou môžete namočiť do výpeku z pečenej krkovičky. Môžete si vybrať biely, celozrnný alebo tmavý chlieb.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)