Neodolateľná torta z lístkového cesta, ktorú hravo zvládne pripraviť každý.
Fantastická kombinácia jemného krému a ovocia vás dostane do kolien.
Vynikajúci recept na krémovú ovocnú tortu z lístkového cesta z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer.
Potrebujeme:
500 g lístkového cesta
vodu
kryštálový cukor
250 g drobného ovocia (čerstvého alebo mrazeného)
2 PL kryštálového cukru
1 ČL kukuričného škrobu
šťavu z 1/2 citróna
350 g smotany na šľahanie
250 g gréckeho jogurtu
3 PL práškového cukru
Postup:
Z lístkového cesta vykrojíme pomocou tortovej formy kruh.
Odrezaný okraj prekrojíme na štvrtiny (viď video).
Kruh cesta poprepichujeme vidličkou, potrieme vodou a posypeme.
Z druhého cesta tiež vykrojíme kruh.
Nakrájame ho na 12 častí.
Nakrájané cesto potrieme vodou a posypeme cukrom.
Plech s cestom vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 15-20 minút pri teplote 200°C.
Do rajnice pridáme ovocie a cukor.
Ďalej pridáme škrob a citrónovú šťavu.
Rajnicu preložíme na sporák a miešame.
Po zovretí necháme variť 2 minúty.
Do hlbokej misy nalejeme smotanu, pridáme práškový cukor.
Vyšľaháme krém.
Do šľahačky pridáme jogurt.
Mixérom šľaháme do zhustnutia.
Cesto vložíme do tortovej formy a potrieme krémom.
Potom nanesieme ovocný krém a ďalšiu vrstvu šľahačky.
Nakoniec rozotrieme poslednú vrstvu ovocného krému a naukladáme na trojuholníky nakrájané cesto.
Tortu vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
Z torty odstránime formu a na okraje nanesieme omrvinky z rozdrveného zvyšného cesta (viď video).
Vrch posypeme práškovým cukrom.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod: