plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krém na vode – lahodný a len z 2 prísad a vody!

Ak chcete super sladký a krémový dezert, no v chladničke nie je smotana, nie je nič stratené.

 

 

Dá sa pripraviť len s vodou a dvoma ingredienciami, ktoré sú vždy vo vašej kuchynskej skrinke.

Stačí pár minút a dezert je hotový.

 

 

2 prísady a voda

Keď snívate o sladkom a krémovom dezerte, nemusíte hneď chodiť do obchodu po smotanu či syr mascarpone.

Dá sa vyrobiť doslova z 2 ingrediencií a vody.

 

 

Znie to ako niečo nemožné?

Presvedčte sa sami, aké jednoduché je pripraviť chutný krém za pár minút.

Ako vyrobiť krém na vode?

Potrebujeme:

 

 

Stredne veľkú misku

ŠĽahač

¾ šálky studenej vody

2 vrchovaté polievkové lyžice instantnej kávy

4 polievkové lyžice práškového cukru

Postup:

 

Do misky dáme cukor.

Pridáme kávu a vodu.

 

 

Teraz vezmite šľahač a začnite šľahať hmotu pri strednej rýchlosti.

Trpezlivo šľahajte, chvíľu to potrvá.

 

 

Po chvíli si všimnete, ako sa ingrediencie spoja a premenia na lahodný kávový krém.

Keď zmení farbu z tmavohnedej na béžovú (bude to vyzerať doslova ako káva s mliekom) a konzistenciou bude pripomínať šľahačku , je to znak, že je hotový.

Môžete si pochutnávať

Druhý recept na kávový krém (aj s videonávodom)

Neobsahuje maslo, vajcia ani kondenzované mlieko a pripravíte ho skutočne jednoducho.

 

 

Ja ho podávam ako vychladený krém do sladkých pohárov – s piškótami a ovocím, ale aj ako zmrzlinu.

Super recept som našla na kanáli Un jour Une recette.

 

Potrebujeme:

2 polievkové lyžice instantnej kávy

3 lyžice šľahačkovej smotany

2 čajové lyžičky vanilkového extraktu

255 ml šľahačkovej smotany

35 g práškového cukru

Voliteľné:

čerstvé ovocie

sušienky

kúsky čokolády

Postup:

 

 

Najskôr si pripravíme kávový základ.

Do kávy postupne vmiešame 3 lyžice smotany.

 

 

Dôkladne premiešame.

Preložíme na plameň.

 

 

Zahrievame na miernom ohni, kým nevznikle hladká zmes bez hrudiek.

Potom zložíme z plameňa.

Vmiešame vanilkový extrakt.

 

 

 

Kávovú zmes prelejeme do šálky alebo inej nádoby.

Preložíme na 3-4 minúty do mrazničky.

 

 

Teraz si prirpavíme druhú časť krému.

Do misky nalejeme smotanu.

Pridáme práškový cukor.

 

 

Začneme šľahať.

Po chvíli šľahania do smotany vmiešame kávovú zmes.

Teraz vyšľaháme na tuhý krém.

 

 

Podávame vychladené – ako studené poháry napríklad s ovocím.

Prípadne zmrazené ako kávovú zmrzlinu.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes