plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tajomstvo dokonalého lineckého koláča s plnkou, čučoriedkami a drobenkou je konečne odhalené!

Tento koláč bude určite obrovským hitom medzi všetkými, ktorí ho ochutnajú.

V tomto článku vám ponúkame recept na dokonalý čučoriedkový koláč.

 

 

Tento koláč bude určite obrovským hitom medzi všetkými, ktorí ho ochutnajú.

Jemný, drobivý základ pokrytý fantastickou plnkou, ktorá tak trochu pripomína cheesecake  (fanúšikovia tvarohovej dobroty sa určite potešia!).

Delikátny recept na jemný krémovo-ovocný koláč z portálu przyslijprzepis.

Drobivé cesto a nebesky chutná plnka

 

 

Koláčik však nie je z tvarohovej, ale pudingovo-smotanovej zmesi – niečo naozaj vynikajúce!

V kombinácii s kyslým bobuľovým ovocím a chrumkavou mrveničkou vytvára skvelý celok, ktorému neodolá absolútne nikto.

Na prípravu ovocného koláča potrebujeme:

 

 

Na cesto:

3 šálky hladkej múky

250 g nastrúhaného masla

5 PL kryštálového cukru

5 žĺtkov

2 ČL prášku do pečiva

Na krém:

5 bielkov

štipku soli

1 šálku kryštálového cukru

80 g smotanového pudingu

330 ml 18% kyslej smotany

300 g lesných plodov (čučoriedok)

Postup:

Do misky preosejeme múku.

 

 

Pridáme nastrúhané maslo a spojíme ingrediencie.

Ďalej pridáme žĺtky, prášok do pečiva a premiešame.

Rukou vypracujeme cesto. Z vymieseného cesta odrežeme 1/4.

Menší kúsok vložíme do chladničky, kým nepripravíme ďalšie suroviny.

 

 

Väčší kus cesta rozvaľkáme na plechu (29 x 25 cm) vystlanom papierom na pečenie.

Cesto popicháme vidličkou.

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame cukor.

Pridáme puding a na nízkej rýchlosti šľaháme, kým sa nespojí s bielkami.

 

 

Potom pridáme smotanu a dôkladne vyšľaháme.

Nakoniec pridáme čučoriedky a premiešame.

Krém nalejeme na teplé cesto a rozotrieme po celej ploche.

Z chladničky vyberieme cesto, nastrúhame a posypeme vrch koláča.

Pečieme ďalších 30 minút pri teplote 180°C, kým nebude mrvenička upečená dozlatista.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes