plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne dokonalý bielkový krém, ktorý perfektne drží: Ideálny na zdobenie!

Ak hľadáte vhodný krém na ozdobenie vašej krémovej torty, alebo na snehové pusinky, práve ste ho našli!

 

 

Je fantasticky krémový, nespadne a krásne drží…..vynikajúci na zdobenie.

Potrebujeme:

4 vaječné bielky izbovej teploty

400 g cukru (krupica)

vodu

pár kvapiek citrónu

Postup:

Do hrnca si nasypeme 300 g cukru.

Pridáme vodu (tak, aby bol cukor akurát pokrytý).

Povaríme asi 4-5 minút.

 

 

Z bielok si vyšľaháme sneh.

Pridáme pár kvapiek citrónu, zvyšný cukor a šľaháme do tuha.

 

 

Cukor uvarený s vodou odstavíme, mal by mať lepivú konzistenciu.

Cukrovú hmotu zašľaháme do snehu a šľaháme asi 25 – 30 minút.

 

 

Po uplynutí tejto doby je krém krásne biely a pevný.

Naplníme cukrárske vrecúško a môžeme zdobiť.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes