Ak hľadáte vhodný krém na ozdobenie vašej krémovej torty, alebo na snehové pusinky, práve ste ho našli!
Je fantasticky krémový, nespadne a krásne drží…..vynikajúci na zdobenie.
Potrebujeme:
4 vaječné bielky izbovej teploty
400 g cukru (krupica)
vodu
pár kvapiek citrónu
Postup:
Do hrnca si nasypeme 300 g cukru.
Pridáme vodu (tak, aby bol cukor akurát pokrytý).
Povaríme asi 4-5 minút.
Z bielok si vyšľaháme sneh.
Pridáme pár kvapiek citrónu, zvyšný cukor a šľaháme do tuha.
Cukor uvarený s vodou odstavíme, mal by mať lepivú konzistenciu.
Cukrovú hmotu zašľaháme do snehu a šľaháme asi 25 – 30 minút.
Po uplynutí tejto doby je krém krásne biely a pevný.
Naplníme cukrárske vrecúško a môžeme zdobiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Foto: tjn