Krakovský marhuľový koláč s bielou čokoládou: Cesto ako pierko – len vyliať na plech a pridať ovocie!

Tento koláč s bielou čokoládou a marhuľami sme pravidelne robili u mojej starkej v Poľsku a odtiaľ som si priniesla aj tento recept. Je naozaj vynikajúci a veľmi, veľmi jemnučký.

Tento koláč s bielou čokoládou a marhuľami sme pravidelne robili u mojej starkej v Poľsku a odtiaľ som si priniesla aj tento recept.

 

 

Je naozaj vynikajúci a veľmi, veľmi jemnučký.

Ako uvádza portál gotujmy, tento koláč je navyše aj veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu, dokonca ho zvládne aj začínajúci kuchár bez skúseností.

Potrebujeme:

250 g marhule

200 g pšeničnej múky hladkej

50 g kr. cukru

100 g bielej čokolády

 

 

100 g masla

3 vajcia

štipka soli

1 lyžička prášku do pečiva

2 polievkové lyžice marhuľového džemu

Na posypanie (voliteľné):

 

 

práškový cukor

strúhaný kokos

Postup:

Príprava cesta začína rozpustením masla s bielou čokoládou.

Na roztopenie môžeme použiť mikrovlnku alebo vodný kúpeľ.

 

 

Necháme čokoládovú hmotu vychladnúť.

Do tejto hmoty pridáme cukor, štipku soli a vajcia.

Dobre premiešame, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto dôkladne premiešame.

Predhrejte rúru na 175 stupňov.

 

 

Umyte marhule, osušte a nakrájajte na štvrtiny.

Formu na pečenie s rozmermi 20×30 cm  vystelieme papierom na pečenie.

Cesto nalejeme na plech. Na vrchole dávame marhule.

 

 

Pečeme koláč 30-35 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes