Koláč s názvom KOKOSOVÁ ROZPRÁVKA: Nepoznám nikoho, kto by mu odolal!

Harmónia dokonalých chutí, ktoré vám naženú slinky do úst.

Ponúkame vám recept na neodolateľný čokoládový koláč s kokosovým cestom.

 

 

Harmónia dokonalých chutí, ktoré vám naženú slinky do úst.

Výnimočný recept na čokoládovo-kokosový koláč z youtube kanála Kolači Gospodarskog lista.

Potrebujeme:

Na cesto:

4 bielky

200 g kryštálového cukru

1 PL hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

200 g kokosu

Na čokoládovú vrstvu:

 

 

200 g čokolády na varenie

6 PL rastlinného oleja

Na krém:

4 žĺtky

3 PL kukuričného škrobu

250 ml mlieka

6 PL kryštálového cukru

2 balenia vanilkového cukru

100 g čokolády na varenie

250 ml smotany na šľahanie

Na dekoráciu:

100 g strúhanej čokolády

Postup:

Na začiatku pripravíme cesto: do hlbokej misky s bielkami pridáme štipku soli.

 

 

Vyšľaháme penu. Počas šľahania pridáme cukor.

Pridáme kokos, prášok do pečiva a múku. Metličkou dôkladne vymiešame.

Cesto nanesieme do formy (27 x 2 cm) vystlanej papierom na pečenie a rovnomerne zarovnáme.

Formu vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

Medzitým pripravíme medzivrstvu: do misky pridáme nalámanú čokoládu a olej.

 

 

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a rozotrieme na upečené cesto.

Dáme vychladnúť do chladničky.

Pripravíme krém: v miske vyšľaháme metličkou žĺtky.

Pridáme škrob, 100 ml mlieka a metličkou dôkladne vymiešame.

Zvyšné mlieko nalejeme do hrnca, pridáme cukor, vanilkový cukor a metličkou vymiešame.

Keď sa mlieko zohreje, pridáme žĺtkovú zmes a miešame, kým krém nezhustne.

 

 

Krém odstavíme, pridáme čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí.

V samostatnej miske vyšľaháme smotanu.

Vychladnutý čokoládový krém vyšľaháme a zašľaháme šľahačku.

Krém nanesieme na koláč a rozotrieme po celej ploche.

Vrch posypeme nastrúhanou čokoládou. Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes