Kefírové cesto sa vždy vyznačuje tým, že ostáva dlho čerstvé a jemné.
Tento recept je najjednoduchší a najrýchlejší, potrebuje len pár surovín ktoré sú vždy v kuchyni poruke.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
kefír -120 ml
rastlinný olej – 50 ml
vajcia – 2 ks
cukor kr. – 30 g
prášok do pečiva – 1 lyžička
múka hladká, asi 270 g
citrónová kôra
Postup:
Metličkou alebo mixérom rozšľaháme vajíčka so štipkou soli.
Pridáme cukor a šľaháme do hladka.
Nalejeme kefír izbovej teploty a premiešame.
Citrónovú kôru vmiešame do hmoty, premiešame.
Nasypeme po častiach preosiatu múku s práškom do pečiva.
Vypracujeme jednotné cesto.
Tip:
Možno budete potrebovať viac alebo menej múky, cesto by malo byť jemné a pružné, vláčne.
Stôl posypeme múkou a vyvaľkáme ho na hrúbku asi 4 mm.
Pohárom vykrojíme kruhy.
Jednu stranu kruhu namočíme do cukru, okraje zaštipneme, potom znova obalíme v cukre a okraje opäť zaštipneme.
Sušienky rozložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme asi 20 – 30 minút, ale riaďte sa podľa svojej rúry, sušienky by mali mať zlatistú farbu.
Mäkké zvnútra a mierne chrumkavé zvonku sa veľmi rýchlo rozptýlia.
Pre luxusnú chuť a vôňu môžete tiež poliať roztopenou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.