plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kastról z mletého mäsa, syra a cukety. Nie je nič z cukety, čo by chutilo lepšie (RECEPT)!

Vynikajúci obed pre celú rodinu podľa pani Danice zo stránky napadovy.blog.

Vynikajúci obed pre celú rodinu podľa pani Ľubice.

Takto pečenú cuketu by u nás doma jedli aj niekoľkokrát do týždňa – počas cuketovej sezóny je to výborný tip na chutný obed.

 

 

Vyskúšajte kombináciu šťavnatej cukety, mletého mäsa a smotany, ktorá tomuto pokrmu dodáva lahodnú chuť a nezameniteľnú vôňu.

Tak poďme na to, nech môžete čím skôr ochutnať! :-)

Potrebujeme:

5 ks malá cuketa

400 g mletého mäsa

2 cibule

2 lyžice paradajkového pretlaku

100 g strúhaného syra

4 vajcia

150 g kyslej smotany

Soľ

čierne mleté korenie

olivový olej

Postup:

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.

 

 

Osmažíme ju na panvici.

Pridáme mleté mäso, soľ a korenie.

Pridáme aj paradajkový pretlak a krátko podusíme.

 

 

Cukety očistíme a postrúhame.

Odstránime prebytočnú šťavu.

 

 

V miske zmiešame vajíčka s kyslou smotanou a soľou.

Formu na pečenie vymastíme olivovým olejom.

Na spodok navrstvíme polovicu strúhanej cukety.

 

 

Na ňu navrstvíme mäsovú zmes a tú pokryjeme druhou polovicu strúhanej cukety.

Všetko zalejeme smotanovo-vajíčkovou zmesou.

A posypeme strúhaným syrom.

Môžeme pridať ľubovoľné zelené bylinky (kôpor, petržlenovú vňať,…).

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre.

Doba pečenia je približne 30 minút pri teplote 180 stupňov.

Treba sledovať, každá rúra totižto pečie inak.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes