Výborný tip, pre každého, kto zbožňuje vyprážaný karfiol, ale rád by si doprial zdravšiu verziu, nie takú mastnú a kalorickú.
Potrebujeme:
Menšiu hlávku karfiolu
Hladkú múku
1 vajce
1 lyžičku horčice
1 strúčik cesnaku
Strúhanku
najemno nastrúhaný syr
Pomer strúhanky a syra 2:1
Olej
Sladkú papriku mletú, soľ
(Ak nemáte čerstvý cesnak použite sušený a pridajte ho priamo do strúhanky)
Postup:
Karfiol rozdelíme na menšie ružičky – nevaríme.
Každú ružičku obalíme najskôr v múke.
Potom vo vajíčku zmiešanom s pretlačeným cesnakom, soľou a horčicou.
Nakoniec obalíme v strúhankovo-syrovej zmesi.
Ružičky uložíme na plech vymastený olejom.
Ešte zľahka potrieme olejom zmiešaným s trochou červenej papriky.
Rúru nastavíme na 200 stupňov.
Karfiol pečieme asi 30-40 minút, alebo kým karfiol nie je dostatočne upečený.
Počas pečenia je dobré ružičky obrátiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Filipa A.