plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šéfkuchár z Chorvátska ma takto naučil pripravovať obyčajný KARFIOL: Je NAOZAJ chutnejší ako mäso – rýchly a jednoduchý recept!

Tento karfiol chutí lepšie ako mäso. Pripravte ho v pivnom cestíčku a nikto mu neodolá!

Karfiol podávaný so strúhankou a maslom je stále obľúbený, no čoraz častejšie ho pripravujeme inak.

 

 

Vynikajúci je pečený v rúre. Ďalším skvelým nápadom je opražiť kúsky karfiolu v cestíčku s nezvyčajným prídavkom.

Vďaka tomuto receptu z portálu pysznosci bude karfiol chrumkavý a veľmi chutný!

Karfiol rozdelený na ružičky a vyprážaný v cestíčku je určite dobrý nápad.

Chutí teplý i studený a jeho chuť dokonale dokresľujú omáčky, napr. na báze jogurtu alebo majonézy.

 

 

Sezóna karfiolu je v plnom prúde a určite ste ho už jedli v mnohých jedlách.

V tomto recepte by sa mal karfiol variť len krátko, čo výrazne skracuje čas prípravy.

Stačí zmiešať pár ingrediencií a chutné jedlo máte na stole.

 

 

Suroviny na cestíčko sú podobné, ako na palacinky.

Čo ho však odlišuje, je pivo.

Cesto obohatené o tento bublinkový nápoj dodá ružičkám karfiolu zlatistý a chrumkavý povrch.

 

 

Je lahodný a chrumkavý a navyše chráni karfiol pred stratou vlhkosti.

Recept na karfiol v pivovom cestíčku je nenáročný ja pre začiatočníkov.

Prečo pridávať pivo?

 

 

Nielenže dodáva charakteristickú chuť, ale tiež robí cestíčko ľahké a nadýchané.

Tento patent sa používa na slávne anglické fish and chips.

Takto pripravené ryby získajú na chuti.

Pivo sa používa aj na marinády.

 

 

Vďaka tomu je mäso mäkšie a šťavnatejšie.

Karfiol v pivnom cestíčku

 

 

Ingrediencie:

1 karfiol

2 poháre piva

pohár hladkej múky

 

 

2 vajcia

2 lyžice octu

soľ

čierne mleté korenie

 

 

kari

mletá paprika podľa chuti

olej na vyprážanie

Spôsob prípravy:

Preosiatu múku spojte s vajcami a pivom a vytvorte hladké cestíčko.

 

 

Cesto okoreníme podľa chuti.

Prikryte ho bavlnenou utierkou a nechajte 30 minút stáť.

Medzitým si umyjeme karfiol a rozdelíme ho na ružičky.

 

 

Potom ho na pár minút namočte do vody s octom.

Scedíme a krátko povaríme v osolenej vode – stačí 5 minút.

 

 

Po precedení necháme vychladnúť.

Teraz ružičky karfiolu ponorte do cesta a vyprážajte na dobre rozohriatom oleji.

 

 

Karfiol by mal mať zlatistú farbu.

Potom ho položte na papierovú utierku, aby absorbovala prebytočný tuk.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes