plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalé karamelové grilážky podľa mojej mamy: Už som skúsila veľa receptov, ale vždy sa vrátim len k tomuto!

Neviem si predstaviť vianoce bez tohoto receptu na tradičné grilážky.

 

 

Najlepší recept, ku ktorému sa vždy vrátim.

Potrebujeme:

200 gramov kr. cukru

1 maslo (250 g)

1 salko (môžete dať aj šľahačkovú smotanu, ak je pre vás salko príliš sladké)

 

 

150 g vlašských orechov mletých

1 bal. tortových oblátok

Voliteľné:

Čokoláda

Trocha tuku

Postup:

Najskôr si necháme skaramlelizovať cukor.

 

 

Nasyepme ho do hrnca s hrubším dnom.

Začneme zahrievať na miernom ohni.

Stále miešame – to je veľmi dôležité.

 

 

Po pár minútach sa cukor rozpustí a skaramelizuje.

Do tekutého cukru pridáme zmäknuté maslo.

Dôkladne rozmiešame.

 

 

Celkom na záver pridáme aj mleté orechy a salko.

Dôkladne rozmiešame.

Pritom ale stále zahrievame na slabom plameni.

 

 

Keď je konzistencia krémová.

Zložíme a natrieme na tortové oblátky.

Zaťažíme a necháme dobre stuhnúť v chlade.

 

 

Grilážky môžete namáčať v rozpustenej čokoláde, alebo nechať len tak.

Sú naozaj výborné. :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes