Kapusta je skvelá ingrediencia, je veĺmi dostupná, je zdravá a môžete z nej pripraviť množstvo výborných pochúťok: hlavné jedlá, slané dezerty a chrumkavé šaláty .
Ak by ste robili kapustový šalát, môžete si vybrať zo širokej škály chutných receptov, je ťažké si medzi nimi vybrať.
Ak máte radi trochu charakteristickejšie chute, keď sa stretáva sladké a kyslé, potom je tento recept ako stvorený pre vás.
Do kapusty sa pridáva horčica, majonéza, vínny ocot, citrónová šťava a nechýba ani cukor, ktorý si každý môže pridať do podľa vlastnej chuti.
Kapustový šalát podľa receptu z portálu soboros.hu je najvhodnejší za studena, podávame ho k hamburgeru alebo vyprážanému mäsu, oplatí sa podávať aj na grilovačke , ale môžete si ho pridať aj do sendvičov či párkov v rožku .
Potrebujeme:
1/2 hlávky bielej kapusty
2 kusy mrkvy
1 červená cibuľa
podľa chuti soľ
podľa chuti cukor
2 lyžice vínneho octu
4 lyžice horčice
4 polievkové lyžice majonézy
2 lyžice citrónovej šťavy
Postup:
Očistenú kapustu nakrájame na tenké plátky.
Ošúpanú mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.
Očistenú červenú cibuľu pokrájame nadrobno.
Kapustu a mrkvu dáme do misky.
Premiešame, potom osolíme a necháme pár minút odstáť (5-10 minút).
Pripravíme si základ pre zálievku:
V samostatnej miske zmiešame horčicu s citrónovou šťavou a majonézou.
Z kapusty a mrkvy ručne vyžmýkame vlhkosť.
Dáme do inej misky.
Vmiešame červenú cibuľu.
Zalejeme vínnym octom.
Posypeme cukrom a pridáme horčičnú zmes.
Šalát pred podávaním necháme odležať v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)