plny-hrniec_transparent_negativ.png

Myslíte si, že nad zemiakové placky niet? VEZMITE 1 hlávku kapusty, cibuľu, cesnak, 2 vajcia a o tejto pochúťke sa vám bude aj snívať!

Ak si myslíte, že zemiakové placky sú najlepšie vegetáriánske jedlo našich babičiek, mali by ste skúsiť tento recept.

 

 

Placky z hlávkovej kapusty, cibule a 2 vajec u nás víťazia na celej čiare.

Recept mám už dlho a robím ich pravideľne.

Moje deti by tieto jemné placky pokojne vymenili aj za nedeľný rezeň :-).

Skúste a napíšte, ako vám chutili.

 

 

Placky sú výborné aj samé o sebe, alebo s obľúbeným dressingom.

 

Potrebujeme:

700 g kapusta hlávková

2 ks vajce

5 PL múka hladká

1/4 ČL sóda bikarbóna

1 strúčik cesnaku

1/2 cibule

korenie čierne mleté

soľ

petržlenová vňať

olej

Postup:

 

 

Kapustu najemno nastrúhame alebo nakrájame na tenké rezance.

Rovnako nakrájame aj cibuľu.

 

 

Osolíme a dobré potlačíme rukami zo všetkých strán, aby zmäkla.

Pridáme vajcia.

 

 

Pridáme aj vňať, čierne korenie a pretlačený cesnak.

Podľa chuti ešte môžete pridať domácu dobre prerastenú slaninku alebo šunku.

 

Všetko spolu premiešame.

Do zmesi pridáme 5 kopcovitých PL múky a sódu bikarbónu.

Dobre premiešame.

 

 

Zmes naberáme lyžicou a duvkujeme na panvicu.

Opekáme na oleji na strednom ohni z každej strany.

 

 

Hotové vykladáme na tanier, prikryjeme na chvíľu pokrievkou a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes