Pravé gurmánske potešenie v podaní zapekanej kyslej kapusty s dvomi druhmi slaniny.
Mimoriadne jednoduché, ale o to chutnejšie klasické jedlo, ktoré vás dokonale zasýti.
Fantastický recept na zapekanú kapustu so slaninou z youtube kanála Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA.
Potrebujeme:
800 g kyslej kapusty
400 g údenej slaniny
150 g čerstvej slaniny
1 veľkú cibuľu
1 jablko
rascu
2 bobkové listy
200 ml višňovej alebo čerešňovej pálenky
200 ml suchého bieleho vína
pár borievok
soľ
korenie podľa chuti
Postup:
Na začiatku nakrájame na drobno čerstvú slaninu.
Potom slaninu vložíme do studenej panvice.
Zapneme ohrev a necháme rozpustiť tuk.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame.
Polovicu údenej slaniny nakrájame na kocky a druhú polovicu na plátky.
Slaninu nakrájanú na kocky pridáme do panvice a chvíľku vysmážame.
Pridáme cibuľu, premiešame a smažíme, kým nebude priehľadná.
Na hrubom strúhadle nastrúhame neošúpané jablko.
Pridáme kapustu, jablko a zamiešame.
Dochutíme rascou, štipkou soli, korením a pomiešame.
Dno zapekacej formy vystelieme plátkami slaniny.
Potom pridáme bobkový list a borievky.
Na vrch vložíme kapustovo-slaninovú zmes.
Nakoniec zalejeme vodkou a vínom.
Formu prikryjeme alobalom.
Vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Po 40-ich minútach zložíme alobal a pečieme ďalších 20 minút.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: