KAPUSTA s vajíčkom chutí lepšie ako mäso! Jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept na večeru!

Fantastická večera, ktorý zasýti, je rýchla, zdravá a neobsahuje žiadne mäso.

Z obyčajnej hlávkovej kapusty a vajíčok robím nesmutočnú delikatesu, ktorá chutí celej rodine.

 

 

Toto delikátne  jedlo je mimoriadne jednoduché a rýchle na prípravu.

Aj keď neobsahuje mäso, pokrm je výdatný a hodí sa napríklad na rýchlu večeru.

Unikátny recept na ázijskú kapustu s vajcom z youtube kanála Always Yummy!

Prečo si vybrať tento recept?

 

 

Kapusta s vajíčkom na ázijský spôsob je jednoduché a zároveň veľmi chutné jedlo, ktoré si zamilujete. Kombinácia chrumkavej kapusty a jemného vajíčka vytvára dokonalú harmóniu chutí.

Jedlo je hotové za pár minút a obsahuje zdravé a výdarné ingrediencie. Kapusta je bohatá na vitamíny a minerály, vajíčka sú výborným zdrojom bielkovín.

Môžete experimentovať s rôznymi prísadami a koreniami. Navyše, táto večera je ideálna pre tých, ktorí si strážia líniu.

Na prípravu jedla potrebujeme:

 

 

600 g zelenej kapusty (najlepšej jarnej)

70 g mrkvy

3 vajcia

20 g jarnej cibuľky

1 strúčik cesnaku

2,5 PL rastlinného oleja

2 PL sójovej omáčky

2 PL teriyaki omáčky

1 ČL sezamových semienok

mleté čierne korenie podľa chuti

soľ podľa chuti

Postup:

Kapustu prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké plátky.

 

 

Ošúpanú mrkvu nakrájame tenké slíže. Cibuľku nakrájame na malé kolieska.

Do samostatnej misky rozbijeme vajcia.

Ochutíme soľou a čiernym korením. Vidličkou vymiešame.

 

 

Na panvici zohrejeme lyžicu rastlinného oleja. Nalejeme vajíčka.

Na strednom ohni počas miešania smažíme 1-2 minúty.

Praženicu preložíme na tanier.

Do panvice nalejeme 1,5 lyžice oleja.

Zohrejeme a pridáme nakrájanú cibuľku, prelisovaný cesnak a zamiešame.

 

 

Pridáme mrkvu, premiešame a na strednej teplote smažíme minútu.

Ďalej pridáme kapustu, zamiešame a na vysokej teplote smažíme 3-4 minúty.

Do zeleninovej zmesi pridáme osmažené vajcia a sójovú omáčku.

 

 

Potom pridáme teriyaki omáčku a sezamové semienka.

Všetko spolu dôkladne zmiešame a smažíme minútu na vysokej teplote.

Nakoniec posypeme trochou jarnej cibuľky.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes