Z obyčajnej hlávkovej kapusty a vajíčok robím nesmutočnú delikatesu, ktorá chutí celej rodine.
Toto delikátne jedlo je mimoriadne jednoduché a rýchle na prípravu.
Aj keď neobsahuje mäso, pokrm je výdatný a hodí sa napríklad na rýchlu večeru.
Unikátny recept na ázijskú kapustu s vajcom z youtube kanála Always Yummy!
Prečo si vybrať tento recept?
Kapusta s vajíčkom na ázijský spôsob je jednoduché a zároveň veľmi chutné jedlo, ktoré si zamilujete. Kombinácia chrumkavej kapusty a jemného vajíčka vytvára dokonalú harmóniu chutí.
Jedlo je hotové za pár minút a obsahuje zdravé a výdarné ingrediencie. Kapusta je bohatá na vitamíny a minerály, vajíčka sú výborným zdrojom bielkovín.
Môžete experimentovať s rôznymi prísadami a koreniami. Navyše, táto večera je ideálna pre tých, ktorí si strážia líniu.
Na prípravu jedla potrebujeme:
600 g zelenej kapusty (najlepšej jarnej)
70 g mrkvy
3 vajcia
20 g jarnej cibuľky
1 strúčik cesnaku
2,5 PL rastlinného oleja
2 PL sójovej omáčky
2 PL teriyaki omáčky
1 ČL sezamových semienok
mleté čierne korenie podľa chuti
soľ podľa chuti
Postup:
Kapustu prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké plátky.
Ošúpanú mrkvu nakrájame tenké slíže. Cibuľku nakrájame na malé kolieska.
Do samostatnej misky rozbijeme vajcia.
Ochutíme soľou a čiernym korením. Vidličkou vymiešame.
Na panvici zohrejeme lyžicu rastlinného oleja. Nalejeme vajíčka.
Na strednom ohni počas miešania smažíme 1-2 minúty.
Praženicu preložíme na tanier.
Do panvice nalejeme 1,5 lyžice oleja.
Zohrejeme a pridáme nakrájanú cibuľku, prelisovaný cesnak a zamiešame.
Pridáme mrkvu, premiešame a na strednej teplote smažíme minútu.
Ďalej pridáme kapustu, zamiešame a na vysokej teplote smažíme 3-4 minúty.
Do zeleninovej zmesi pridáme osmažené vajcia a sójovú omáčku.
Potom pridáme teriyaki omáčku a sezamové semienka.
Všetko spolu dôkladne zmiešame a smažíme minútu na vysokej teplote.
Nakoniec posypeme trochou jarnej cibuľky.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: