plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemne pikantá bravčové plátky so slaninkou a zemiakmi: Mäsko sa doslova sa rozpadá na jazyku!

Výborný tip ako pripraviť šťavnaté bravčové plátky so slaninkou a jemne pikantnou chuťou. Skvelý recept na slávnostný obed, ale aj na celkom bežné jedlo pre celú rodinu. Je to pochúťka!

Výborný tip ako pripraviť šťavnaté bravčové plátky so slaninkou a jemne pikantnou chuťou. Skvelý recept na slávnostný obed, ale aj na celkom bežné jedlo pre celú rodinu. Je to pochúťka!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

800 g bravčovej krkovičky nakrájanej na plátky

100 g slaninky

5 strúčikov cesnaku

Soľ, čierne mleté korenie, majoránku, rascu, pálivú papriku, štipku chilli

1 cibuľu

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, osušíme a okoreníme. Preložíme do misky, pridáme aj ostatné koreniny, nadrobno nakrájaný cesnak a prikryjeme alobalom. Odložíme do chladničky marinovať.

Necháme marinovať minimálne 2 hodiny – ideálne však celú noc.

Zemiaky nakrájame na kúsky a uložíme do vymastenej zapekacej misy. Na zemiaky uložíme plátky slaniny prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Zatiaľ marinované bravčové plátky vyberieme von z chladničky a sprudka opražíme na oleji z oboch strán dozlatista.

Potom na zemiaky a slaninku uložíme plátky mäsa, posypeme cibuľkou opraženou na panvici a necháme ešte 20 minút piecť pod fóliou. Potom fóliu odstránime a necháme zapiecť, kým na mäsku nevznikne chrumkavá kôrka.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes