Fantastický koláč z jemného, ľahučkého cesta, plného šťavnatých sladkých jahôd.
Klasický ovocný koláč, ktorý zbožňujú malí aj veľkí.
Rýchly recept na najchutnejší jahodový koláč z youtube kanála Bridget’s Kitchen.
Potrebujeme:
2 a 1/4 pohára hladkej múky (420 g)
2 ČL prášku do pečiva
1 pohár kryštálového cukru (220 g )
štipku soli
1 ČL vanilkového cukru
2 vajcia
100 ml rastlinného oleja
1 pohár mlieka (300 ml)
1 pohár jahôd (200 g )
Postup:
Do hlbokej misky nasypeme múku.
Pridáme prášok do pečiva.
Nasypeme cukor a trochu soli.
Ďalej pridáme vanilkový cukor.
Do zmesi pridáme vajce a olej.
Nakoniec nalejeme časť mlieka.
Špachtľou zamiešame.
Postupne po častiach nalievame mlieko a miešame.
Jahody nakrájame na menšie kúsky.
Potom jahody pridáme do cesta a dobre zamiešame.
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 35-40 minút pri teplote 180°C.
Po upečení skontrolujeme špáradlom, či je koláč hotový.
Keď koláč vychladne, vyberieme ho z formy.
Vrch posypeme práškovým cukrom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: