plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý päťminútový recept na jahodový koláč: Chutný a nadýchaný!

Fantastický koláč z jemného, ľahučkého cesta, plného šťavnatých sladkých jahôd.

Klasický ovocný koláč, ktorý zbožňujú malí aj veľkí.

 

 

Rýchly recept na najchutnejší jahodový koláč z youtube kanála Bridget’s Kitchen.

Potrebujeme:

2 a 1/4 pohára hladkej múky (420 g)

2 ČL prášku do pečiva

1 pohár kryštálového cukru (220 g )

štipku soli

1 ČL vanilkového cukru

2 vajcia

100 ml rastlinného oleja

1 pohár mlieka (300 ml)

1 pohár jahôd (200 g )

 

Postup:

Do hlbokej misky nasypeme múku.

Pridáme prášok do pečiva.

 

 

Nasypeme cukor a trochu soli.

Ďalej pridáme vanilkový cukor.

 

 

Do zmesi pridáme vajce a olej.

Nakoniec nalejeme časť mlieka.

Špachtľou zamiešame.

 

 

Postupne po častiach nalievame mlieko a miešame.

Jahody nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Potom jahody pridáme do cesta a dobre zamiešame.

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 35-40 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení skontrolujeme špáradlom, či je koláč hotový.

Keď koláč vychladne, vyberieme ho z formy.

 

 

Vrch posypeme práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes