plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jedna gazdinka z Talianska ma takto naučila pripravovať kura: Mäso je šťavnaté a NEOPÍSATEĽNE chutné!

Tento recept na pečené kura so zeleninou je u nás obľúbený, pretože na jednom plechu pripravíte komplet celý obed alebo večeru.

Vďaka jednému triku dosiahnete božskú chuť kuraťa.

 

 

Kreatívny recept na najjemnejšie pečené kura z youtube kanála Cookrate – Meat Delish.

Potrebujeme:

1 celé kura

1 l  vody

10 g soli

8 g zrniek čierneho korenia

4 bobkové listy

20 ml citrónovej šťavy

Na omáčku:

30 g horčice

40 g medu

Na oblohu:

600 g zemiakov

2 mrkvy

3 červené cibule

5 strúčikov cesnaku

5 g soli

4 g mletého čierneho korenia

40 ml olivového oleja

Postup:

Z kuraťa odkrojíme konce krídiel.

Prekrojíme na polovicu, roztiahneme a vložíme do hrnca.

 

 

Do hrnca nalejeme vodu.

Pridáme soľ, bobkové listy a čierne korenie.

 

 

Potom pridáme citrónovú šťavu.

Hrniec postavíme na sporák, prekryjeme pokrievkou a na strednom ohni varíme 10 minút.

 

 

Po uplynutí doby vyberieme kura z hrnca.

Preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

V malej miske zmiešame med s horčicou.

Omáčkou potrieme celé kura.

 

 

Ošúpané zemiaky nakrájame na štvrtiny a vložíme ich do hlbokej misy.

Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu.

 

 

Cibuľu nakrájame na štvrtiny a vložíme do misy.

Pridáme strúčiky cesnaku a soľ.

 

 

Ďalej pridáme čierne korenie a olivový olej.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Zeleninu vložíme na plech s kuraťom.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Šťavnaté pečené kura servírujeme s lahodnou zeleninou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes