plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jahody len nakrájam na plech, zalejem cestom a pečiem takto aj 3x do týždňa: Najväčšia DELIKATESA z jahôd!

Jahody zalejte touto zmesou a skvelý dezert je na svete: Babičkin recept, ktorý miluje celá rodina!

Počas sezóny jahôd si pripravte tento úžasný koláč a rodina bude nadšená.

 

 

Je veľmi jednoduchý na prípravu a keď ho vyberiete z rúry, všetci sa naňho vrhnú.

Mimo sezóny jahôd môžete toto ovocie pokojne nahradiť iným.

Tento recept z portálu mojegotowanie ocenia všetci milovníci jahôd a sladkých dezertov.

Jahody sú ovocie, ktoré sa teší veľkej obľube. Často ich jeme priamo z košíka, iba umyté.

 

 

Avšak jahody rýchlo podliehajú skaze, preto je dobré ich či najskôr spracovať.

Môžete ich použiť napríklad aj na prípravu tohto skvelého a voňavého koláčika.

Keď sa vám jahody minú, môžete ich nahradiť aj jablkami alebo slivkami.

 

 

Je to jednoduchý krémový koláč, ktorý je plný ovocia.

Vzácne jahody

Hrsť jahôd nám dodá len 20 kcal, čo je v porovnaní s iným ovocím veľmi priaznivé.

 

 

Jahody sú zdrojom vitamínu C, ktorý podporuje imunitu organizmu.

Zaujímavé je, že toto sezónne ovocie ho má viac ako citrón a pomaranč.

Konzumácia jahôd je preto výborným spôsobom boja proti infekciám.

 

 

Červené ovocie obsahuje aj vitamíny A, B1, B2, B3 (PP), B6 ​​​​a E.

Okrem toho obsahujú jahody veľa kyseliny listovej, vlákniny, draslíka, vápnika, fosforu, horčíka a železa.

Jahody sú skutočnou pokladnicou vitamínov a v sezóne sa ich oplatí jesť čo najčastejšie čerstvé.

Rýchla piškóta s jahodami

 

 

Recept na malý plech na pečenie s rozmerom 10×25 cm.

Ingrediencie:

3 vajcia

1/2 šálky kryštálového cukru

 

 

1/2 šálky repkového oleja

1/2 šálky mlieka

200 g hladkej múky

 

 

1 plochá lyžička prášku do pečiva

1/2 kg jahôd

Postup:

Rúru predhrejeme na 170°C (horný-spodný ohrev).

 

 

Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie.

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.

Počas miešania prilievame tenkým pramienkom olej a potom mlieko.

 

 

Nastavte mixér na najnižšiu rýchlosť a pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva.

Miešame len dovtedy, kým sa suroviny nespoja.

Jahody umyjeme, osušíme, zbavíme stopiek a nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Poto ich nahusto naukladáme na dno plechu a celé zalejeme vyšľahaným cestom.

Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45-50 minút.

Špajdľou skontrolujte, či je stred upečený.

Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Vychladnutý koláč môžeme posypať práškovým cukrom.

 

 

Mrvenička

Ak máte radi chrumkavú posýpku, môžete koláč pripraviť s mrveničkou.

Na tú budete potrebovať:

150 g múky

100 g kryštálového cukru

100 g masla

 

 

Postup:

Všetky ingrediencie dáme do misy a rukami miesime, kým sa nevytvoria charakteristické hrudky.

 

 

Maslo by sa malo úplne spojiť so zvyšnými prísadami.

Budete to cítiť pod rukami.

Tortu posypeme pripravenou mrveničkou a dáme upiecť podľa inštrukcií vyššie.

Dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes