plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krémové pokušenie bez použitia rúry za 10 minút: Neodolateľný jahodový dezert!

Jednoduchý a rýchly recept na lahodné jahodové tiramisu, ktoré sa ideálne hodí k poobednému čaju.

Dezert je osviežujúci a veľmi ľahký, určite si ho zamiluje celá rodina.

 

 

Nenáročný dezert na famózne jahodové tiramisu z youtube kanála HidaMari Cooking.

Potrebujeme:

100 g jahôd

30 g kryštálového cukru

10 ml citrónovej šťavy

200 ml smotany na šľahanie

20 g kryštálového cukru

20 g sladeného kondenzovaného mlieka

5 ml vanilkového extraktu

200 g mascarpone

sušienky

5 g práškového cukru

Na ozdobu:

2 g jahodového prášku

jahody

mätu

 

Postup:

 

V miske s vodou dôkladne umyjeme jahody.

Odstránime z nich stonky, prekrojíme na polovicu a vložíme do rajnice.

 

 

Pridáme cukor, citrónovú šťavu a premiešame.

Rajnicu preložíme na sporák a varíme na strednom ohni, kým jahody nezmäknú.

 

 

Rajnicu zložíme zo sporáka a jahody necháme vychladnúť.

Do plytkej misky so studenou vodou vložíme hlbokú misku.

 

 

Pridáme smotanu, cukor a kondenzované mlieko.

Potom pridáme vanilkový extrakt a metličkou vyšľaháme.

 

 

Do smotanovej zmesi pridáme mascarpone a vymiešame krém.

Pridáme vychladnuté jahody a premiešame.

 

 

Na dno malej sklenenej formy poukladáme sušienky.

Polejeme ich sirupom z jahôd.

 

 

Po krajoch formy naukladáme na polovicu nakrájané jahody.

Pridáme krém a zarovnáme ho.

 

 

V malej miske zmiešame práškový cukor s jahodovým práškom.

Prášok cez sitko preosejeme na dezert.

 

 

Nakoniec dezert ozdobíme jahodami, mätou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes