Jednoduchý a rýchly recept na lahodné jahodové tiramisu, ktoré sa ideálne hodí k poobednému čaju.
Dezert je osviežujúci a veľmi ľahký, určite si ho zamiluje celá rodina.
Nenáročný dezert na famózne jahodové tiramisu z youtube kanála HidaMari Cooking.
Potrebujeme:
100 g jahôd
30 g kryštálového cukru
10 ml citrónovej šťavy
200 ml smotany na šľahanie
20 g kryštálového cukru
20 g sladeného kondenzovaného mlieka
5 ml vanilkového extraktu
200 g mascarpone
sušienky
5 g práškového cukru
Na ozdobu:
2 g jahodového prášku
jahody
mätu
Postup:
V miske s vodou dôkladne umyjeme jahody.
Odstránime z nich stonky, prekrojíme na polovicu a vložíme do rajnice.
Pridáme cukor, citrónovú šťavu a premiešame.
Rajnicu preložíme na sporák a varíme na strednom ohni, kým jahody nezmäknú.
Rajnicu zložíme zo sporáka a jahody necháme vychladnúť.
Do plytkej misky so studenou vodou vložíme hlbokú misku.
Pridáme smotanu, cukor a kondenzované mlieko.
Potom pridáme vanilkový extrakt a metličkou vyšľaháme.
Do smotanovej zmesi pridáme mascarpone a vymiešame krém.
Pridáme vychladnuté jahody a premiešame.
Na dno malej sklenenej formy poukladáme sušienky.
Polejeme ich sirupom z jahôd.
Po krajoch formy naukladáme na polovicu nakrájané jahody.
Pridáme krém a zarovnáme ho.
V malej miske zmiešame práškový cukor s jahodovým práškom.
Prášok cez sitko preosejeme na dezert.
Nakoniec dezert ozdobíme jahodami, mätou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: