Vynikajúci nápad na osviežujúci jahodový dezert, ktorý si viete ľahko pripraviť.
Ak sa tešíte z úrody domácich jahôd, neváhajte a skúste to.
Okrem čerstvých jahôd môžete použiť aj mrazené ovocie, prípadne zmes drobného ovocia.
Autorkou receptu je Denisa F.
Potrebujeme:
Cesto:
4 vajcia,
4 lyžice cukru kryštál,
4 lyžice polohrubej múky,
1 lyžička kypriceho prášku
Jahodová náplň:
800 g jahôd,
1 bal želatíny
cukor podľa chuti
Šľahačková náplň:
500 ml šľahačky,
stužovač,
lyžička citrónovej šťavy,
vanilkový cukor
Na ozdobu:
Jahody
Mäty
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.
Bielky vyšľaháme a postupne pridávame cukor.
Postupne pridávame žĺtky.
Nakoniec vmiešame aj múku s práškom do pečiva.
Navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme na 180 ° C, kým cesto nie je hotové (test špáradlom).
Náplň:
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale.
Jahody očistíme a rozmixujeme.
Preložíme na plameň a s cukrom povaríme.
Potom zložíme z plameňa a vmiešame napučanú želatínu.
Keď začne zmes hustnúť, rozotrieme ju na cesto.
Nakoniec smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom.
Pridáme aj vanilkový cukor a citrónovú šťavu.
Natrieme na vrch dezertu.
Dozdobíme podľa vkusu – napríklad kúskami jahôd.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)