Teraz pečiem už LEN takto – všetko premiešam a hotovo: Jablkový koláč, ktorý sa topí v ústach!

Toto je jeden z mojich najobľúbenejších jablkových koláčov!

 

 

Koláč z jednej misky

Chcete si vychutnať domáci jablkový koláč bez zbytočného umývania riadu? Vyskúšajte náš jednoduchý recept na jablkový koláč z jednej misky!

Tento rýchly a chutný dezert si zamilujú všetci milovníci jabĺk.

Stačí pár ingrediencií, jedna misa a pár minút času.

Postupujte podľa video návodu z youtube a úspech máte zaručený. Pripravuje sa veľmi rýchlo a ľahko.

Na koláč z jednej misky potrebujeme:

 

 

2 veľké alebo 3 stredné jablká nakrájané na kocky

3 vajcia

Cukor – 150 g

Mlieko – 180 ml

Maslo – 80 g

Múka hladká – 300 g

Prášok do pečiva – 5 g

Na posypanie (voliteľné):

Práškový cukor

Strúhaný kokos

Kakao

Granko

Poznámka redakcie:

Koláč môžete prirpaviť s ovocím podľa chuti. Neváhajte využiť sezónne plody, ktoré práve máte poruke. Koláč je vynikajúci aj s jahodami, malinami, čerešňami alebo hruškami.

Postup:

 

 

Nachystáme si jednu väčšiu misku a postíme sa do prípravy ovocia.

V predstihu si vyberieme z chladničky maslo, aby dostatočne zmäklo.

Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájajte na kocky. Na prípravu koláčika sú ideálne aj skoré letné jablká, ktoré nemajú dlhú trvanlivosť.

Teraz si pripravíme jednoduché cesto.

V pripravenej miske zmiešame vajcia s cukrom, zalejeme mliekom a dobre premiešame.

 

 

Pridáme rozpustené maslo a opäť dobre premiešame.

Do zmesi postupne pridávame preosiatu múku a prášok do pečiva.

Všetko vymiešame dohladka.

 

 

Nakoniec už len stačí do cesta pridať nakrájané jablká.

Niektorí cukrári odporúčajú ovocie pred vmiešaním do cesta obaliť v škrobe, ale ja ich tam pridávam aj bez tohoto kroku.

Cesto nalejeme do formy pokrytej papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.

 

 

Takto prirpavený koláč vložíme do vyhriatej rúry na 180 ° na 30-35 minút.

Hotový koláč posypeme cukrom, kokosom prípadne kakaom.

Ak chcete ešte slávnostnejšiu verziu koláča, môžete ho napríklad poliať polevou z čokolády.

 

 

Koláčik je jemný, nadýchaný a nesmierne chutný, určite ho budete pripravovať pravideľne.

Dobrú chuť!:-)

Video návod nájdete TU.

 

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes