plny-hrniec_transparent_negativ.png

Iné knedle už ani nerobím: 10-minútové zemiakové knedle bez múky a vajec, chutia fantasticky!

Rýchle, bez vajec a múky – babička im hovorila žobrácke knedle. Podľa mňa je to však recept za milión. Ak máte v chladničke uvarené zemiaky, skutočne sú hotové za 10 minút. Skôr, ako zmrazený polotovar.

Dnes som si na ne spomenula, keď som varila zemiaky k obedu. Pár kúskov som odložila bokom, pretože som na večeru mala v pláne tieto knedličky. Sú naozaj skvelé . Rýchle, bez vajec a múky – babička im hovorila žobrácke knedle. Podľa mňa sú však výborné. Ak máte v chladničke uvarené zemiaky, skutočne sú hotové za 10 minút. Skôr, ako zmrazený polotovar.

Potrebujeme:

Uvarené zemiaky

Škrob – zemiakový (ja si kupujem v Poľsku tam majú vo väčších baleniach)

soľ len do vody – nie do cesta

Postup:

Dáme variť vodu a solíme ju, najemno si nastrúhame uvarené zemiaky, posypeme škrobom, vidličkou zamiešame a vytvoríme sypkú zmes ktorú spracujeme ručne do kompaktnej hmoty – jednotného cesta. Keď je potrebné dosypeme škrob. Cesto by malo byť dobre tvárne.

Z cesta tvoríme guľaté knedle – menšie ako tenisový loptičku a hneď dáme do vriacej osolenej vody.

Varíme 2 – 3 minúty, netreba dlhší čas, vypneme, necháme pár minút pod pokrievkou odpočinúť. Vyberieme z vody a hneď podávame.

Poznámka – Na kilo zemiakov sa dáva zvyčajne asi 250g škrobu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes