Ešte stále premýšľate, čo si dnes dáte ku káve?
Pani Jana sa na facebooku podelila o vynikajúci recept na domáci dezert – Indiánkov – s jedným originálnym vylepšením.
Do šľahaného sneho pridala jednu výnimočnú prísadu – šumienku Vitacit s jahodovou príchuťou.
Ako uvádza samotná autorka, táto prísada dodá jedlu kyslosť a výbornú chuť.
Ak máte chuť na jeden famózny nepečený dezert, určite to skúste!
Potrebujeme:
5 bielkov
200g cukru krupica
1balíček jahodového vitacitu
Piškóty
Čokoládová poleva
Postup:
Nachystáme si vhodnú misku na šľahanie.
Krím sa bude šľahať nad parou, takže si nachystáme nádobu, v ktorej sa varí voda a druhú nádobu, v ktorej budeme šľahať.
Je dôležité, aby sa dno nádoby s krémom nedotýkalo vody, inak sa vajcia uvaria a nezískate správnu konzistenciu.
Bielky a cukor dáme do misky.
Zašľaháme a potom pridáme šumienku Vitacit.
15 minút šľaháme nad parou pri najvyšších otáčkach.
Je treba, aby ste sa držali uvedeného času, aby ste získal krásne tuhý a lesklý krém a tiež aby sa cukor úplne rozpustil.
Potom nazdobíme na piškótu zdobiacim sáčkom.
Necháme v chladničke stuhnúť aspoň 2 hodiny.
Autorka Janka použila piškóty kúpené z Lidlu (Biscuits), sú väčšie ako klasické piškóty a krehké.
Nakoniec piškóty s krémom namáčame do čokoládovej polevy.
Polevu pripravíme tak, že várovú čokoládu rozpustíme so stuženým tukom.
Používame len trochu tuku aby bola čokoláda hustejšia a pena veľmi nepresvitala.
Necháme čokoládu vychladnúť, aby krásne stuhla a bola chrumkavá.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)