plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím: Úžasne šťavnatý a pripravený za 10 minút!

Vynikajúci recept na tvarohový koláč s ovocím, ktorý pripravíte „hrnčekovou“ metódou.

Recept je jednoduchý a vynikajúci, zvládnete ho pripraviť za pár minút.

 

 

Buďte si istí, že plný plech zmizne za pár minút, tak je tento koláč vynikajúci.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček kryštálového cukru

½ hrnčeka oleja

1 hrnček mlieka

2 vajcia

1 van. cukor

1 prášok do pečiva

1 lyžica kakaa

Tvarohová zmes:

 

 

250 g jemného tvarohu

1 kyslá smotana

1 vajce

1 lyžica práškového cukru

1 van. cukru

2 lyžice polohrubej múky

štipku soli

Ovocie:

 

 

Jahody

Čučoriedky

Maliny

Postup:

Najprv si pripravíme tvarohovú zmes.

 

 

K jemnému tvarohu, primiešame vajce.

Pridáme aj cukor, kyslú smotanu, múku a soľ.

 

 

Do misky pridáme preosiatu polohrubú múku.

Pridáme aj kryštálový a vanilínový cukor, mlieko (môžeme zvoliť aj mlieko kyslé), olej, vajcia, prášok do pečiva a kakao.

 

 

V robote, mixérom, alebo aj ručne vareškou vymiešame vláčne kakaové cesto.

Ak chceme bezlepkový koláčik, použijeme bezlepkovú múku.

Plech veľkosti približne 28×38 cm vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Môžeme ho vymastiť aj tukom.

Na plech rozotrieme kakaové cesto.

Potom polievkovou lyžicou ukladáme rovnaké tvarohové kôpky.

 

 

Na takto pripravený koláč s tvarohom poukladáme obľúbené ovocie.

Pečieme na 170 stupňov približne 30 minút.

 

 

Ja som dávala viac stupňov keďže máme inú rúru, treba aj sledovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes