plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekové kávové rezy – ten krém nemá páru: Ponúkli sme ich na oslave a hneď zatienili ostatné zákusky, sú úžasné!

Úžasný zákusok ako stvorený na nedeľné maškrtenie.

Tento zákusok mal u nás veľký úspech. Je jednoduchý na prípravu a pritom naozaj luxusný. Ochutnajte, určite vám ulahodí.

 

 

Používame hrnček s rovnakým objemom

Potrebujeme:

6 vajec

100 g kr. cukru

4 lyžice medu

50 ml oleja

1 bal. prášok do pečiva

3 lyžice kakaa

1 hrnček hladkej múky

Náplň:

 

 

600 ml mlieka

4 žĺtky

100 g kr. cukru

20 g hl. múky

3 lyžičky rozpustnej kávy alebo cappuccina

200 g masla

Štipku soli

Čokoládová poleva na ozdobenie (horká čokoláda rozpustená s trochou oleja)

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto:

 

 

Vajcia vyšľaháme s cukrom a medom, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a napokon aj olej.

Podľa veľkosti vajec možno budete potrebovať viac, alebo trošku menej múky.

Cesto si rozdelíme na tri časti – robíme to tak aby boli všetky časti približne rovnaké.

 

 

Každú časť rozvaľkáme a upečieme na opačnej strane plechu.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.

Medzitým  pripravíme krém.

Vymiešame si žĺtka s cukrom, pridáme aj štipku soli. Aby bol krém hustejší, pridáme múku.

 

 

Do hrnca si dáme mlieko, pridáme kávu/cappuccino a necháme zovrieť, potom vmiešame žĺtkovú hmotu a na slabom plameni uvaríme hustý krém.

Do ešte teplého (nie horúceho) krému vmiešame maslo.

Na prvú vrstvu upečeného cesta navrstvíme časť krému a prekryjeme druhým plátom.

Opäť dáme krém, vrstvu cesta a na vrch krém.

 

 

Polejeme čokoládovou polevou a necháme ho stuhnúť v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes