plny-hrniec_transparent_negativ.png

HRNČEKOVÁ bublanina s kokosom a extra nadýchaným cestom z kyslej smotany!

Tento dezert je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj menej skúsený kuchár.

Hľadáte recept na lahodný a osviežujúci dezert, ktorý je ideálny na leto?

 

 

Jahodová bublanina s kokosom a kyslou smotanou je to pravé pre vás! Táto bublanina je plná chutí a textúr – šťavnaté jahody, jemné cesto s kokosom a kyslou smotanou sa snúbia v dokonalej harmónii.

Tento dezert je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj menej skúsený kuchár.

Je to skvelý spôsob, ako spotrebovať sezónne jahody, a určite si ho obľúbia deti aj dospelí.

 

 

V tomto článku vám predstavíme recept na túto lahodnú bublaninu a poradíme vám aj s tipmi na jej vylepšenie.

Prajeme vám príjemné pečenie a dobrú chuť!

Potrebujeme:

4 ks vajce

1 hrnček (250 ml) kryštálový cukor

1 bal. vanilkový cukor

štipka soľ

250 g kyslá smotana

125 g maslo

trochu citrónová kôra

2 hrnčeky polohrubá múka

1 bal. prášok do pečiva

podľa chuti ovocie

podľa chuti kokos

Voliteľné (na posypanie):

Práškový cukor

Voliteľné (iné druhy ovocia):

Maliny

Čučoriedky

Mix drobného ovocia

Rebarbora

Postup:

Vajíčka vyšľahám spolu s hrnčekom cukru do peny, pridám aj vanilkový cukor, štipku soli.

 

 

Keď mám vyšľahanú hustú penu, pridám kelímok kyslej smotany a 125 g rozpusteného a vychladnutého masla.

Podľa chuti pridám aj citrónovú kôru a na záver ešte 2 hrnčeky polohrubej múky s práškom do pečiva.

Takto pripravené cesto nalejem na plech, vymastený a vysypaný múkou.

 

 

Na vrch poukladám jahody, posypem kokosom a dám piecť.

Pečiem na 180 stupňov asi pol hodinu – sledujeme.

Ak chcete, okrem jahôd môžete vyskúšať aj iné druhy ovocia – maliny, čučoriedky, ríbezle…

 

 

Hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes