Fantastický recept na bublaninu od pani Ingrid.
Recept je úplne jednoduchý – hrnčekový a dokonca do cesta sa nepridáva olej ani maslo.
Tajomstvo fantastickej chuti spočíva v šľahačkovej smotane. Určite ju skúste.
Potrebujeme:
1 hrnček práškového cukru
1 hrnček smotany na šľahanie
2 hrnčeky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
5 vajec
Veľkosť plechu 25x35cm
Ovcie:
Marhule
Broskyňe
Jahody
Maliny
Čučoriedky
(môžete použiť zavárané aj čerstvé ovocie)
Postup:
Vajcia vymšľháme s cukrom do peny. Pridáme smotanu a premiešame.
Nakoniec do cesta vmiešame aj preosiatu múku s práškom do pečiva.
Vymiešame hladké cesto bez hrudiek.
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech.
Pridáme ovocie – marhule, jahody, čučoriedky – čokoľvek, čo máte doma.
Ak pridávate zavárané ovocie, odporúčam ubrať cukor, ale je to samozrejme na vás. Ak máte radi sladké koláče, bublanina bude pre vás akurát :-)
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180℃ 20 min.
Necháme vychladnúť a podávame s kopčekom zmrzliny, alebo len posypanú práškovým cukrom.
Ako povýšiť bublaninu na iný level?
Existuje mnoho spôsobov, ako vylepšiť recept na bublaninu! Tu je pár tipov:
Cesto:
Pridajte pudingový prášok: Do cesta pridajte jeden vrecko vanilkového pudingového prášku. Vďaka tomu bude cesto nadýchané a vláčne.
Pridajte lyžičku octu: Ocot aktivuje prášok do pečiva a dodá cestu štipľavú chuť.
Vyskúšajte rôzne druhy múky: Namiesto polohrubej múky môžete použiť hladkú múku alebo celozrnnú múku pre zdravšiu verziu.
Pridajte oriešky alebo čokoládové lupienky: Do cesta pridajte nasekané orechy, mandle, vlašské orechy alebo čokoládové lupienky pre extra chuť a chrumkavosť.
Ovocie:
Použite rôzne druhy ovocia: Nebojte sa experimentovať s rôznymi druhmi ovocia! Bublanina výborne chutí s marhuľami, jahodami, čučoriedkami, slivkami, jablkami, hruškami a rebarborou.
Kombinujte ovocie: Skúste kombinovať rôzne druhy ovocia, napríklad jahody a rebarboru, marhule a čučoriedky alebo jablká a hrušky.
Marinujte ovocie: Pred vložením do cesta ovocie marinujte v cukre a citrónovej šťave. Dodá mu to chuť a zabráni jeho hnednutiu.
Použite mrazené ovocie: Mrazené ovocie môžete použiť namiesto čerstvého. Pred použitím ho však nechajte mierne rozmraziť.
Poleva:
Polejte bublaninu čokoládovou polevou: Rozpustite čokoládu nad parou a polejte ňou upečenú bublaninu.
Pridajte na bublaninu šľahačku: Podávajte bublaninu so šľahačkou pre extra dekadentný dezert.
Ozdobte bublaninu čerstvým ovocím: Na ozdobenie bublaniny použite čerstvé ovocie, ako sú jahody, maliny alebo čučoriedky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)