plny-hrniec_transparent_negativ.png

FRGÁLOVÝ koláč na hrnčeky: Fantastická rýchlovka s tvarohovou a makovou plnkou, chutí ako pravý valašský frgál!

Máme pre vás vynikajúci nápad na rýchly a fantasticky chutný hrnčekový koláč, ktorý chuťou pripomína obľúbené kysnuté frgále.

 

 

Recept môžete vyskúšať s tvarohovou, makovou, prípadne orechovou plnkou.

Fantastický recept, ktorého autorkou je pani Zdeňka K.

 

 

Potrebujeme:

Cesto:

2 vajcia

1 hrnček práškového cukru

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka oleja

2 hrnčeky hladké mouky

1 prášok do pečiva

Tvarohová náplň:

 

 

2 balenia tvarohu

1 hrnček mlieka

1 hrnček práškového cukru

1 vanilkový cukor

1 vanilkový puding

ďalej:

maková náplň

lekvár

Postup:

 

 

Vajcia rozšľaháme s cukrom.

Pridáme mlieko, olej a múku s práškom do pečiva.

Vymiešame cesto.

 

 

Náplň:

Na tvarohovú náplň všetky suroviny premiešame.

Náplň by mala byť skôr redšia.

 

 

Dve tretiny cesta dáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Potrieme tvarohovou náplňou.

 

 

Lyžičkou poukladáme lekvárom a makovou alebo inou náplňou.

Prelejeme zvyškom cesta tak, aby miestami náplň bolo vidieť.

 

 

V predhriatej rúre upečieme na 180-200 ° C asi 30 minút.

Hotovú buchtu ľahko pocukrujeme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes