plny-hrniec_transparent_negativ.png

Frankfurtská polievka: Jednoduchá, ale každý ju miluje!

Za mňa je to najlepšia polievočka, aká existuje. Jednoduchá, sýta a nepoznám nikoho, komu by nechutila.

Mám výborný recept na poctivú frankfurtskú polievku.

 

 

My ju doma robíme už odkedy si pamätám a nikdy nás neomrzela.

Chutí vynikajúco a ak chcete, môžete si doladiť napríklad kyslou smotanou, alebo inými chutnými vylepšeniami.

Tiež si ju na záver zvyknem dochutiť domácou vegetou (sušenou zeleninou zmesou).

 

 

Za mňa je to najlepšia polievočka, aká existuje.

Potrebujeme:

5 nožičiek frankfurtských párkov

1 väčšia cibuľa

2 lyžice bravčovej masti

3 väčšie zemiaky

1 kocka masoxu (možno vynechať, alebo nahradiť mäsovým vývarom)

3 lyžičky sladkej mletej papriky

70 g hladkej múky

cesnak

korenie

petržlenová vňať

soľ

Voliteľné:

Domáca vegeta

Kyslá smotana

Postup:

Cibuľu nakrájame najemno.

 

 

Nachystáme si hrniec, na ktorom rozpustíme masť.

Na masti restujeme do zlatista najemno nakrájanú cibuľu.

 

 

Pridáme hladkú múku a osmažíme ju.

Hrniec potom odstavíme z priameho ohňa.

Vmiešame sladkú papriku.

 

 

Vzniknutú červenú zásmažku zalejeme vodou, cca 1,5–2 litre a pridáme kocku masoxu (môžeme použiť aj domáci vývar).

Teraz za občasného miešania prevarujeme poctivo 30 minút.

Medzitým nakrájame zemiaky na malé kocky.

Párky nakrájame na tenké kolieska.

 

 

Po 30 minútach prevarenia vložíme zemiaky do polievky.

Opäť poctivo prevaríme na miernom ohni 30 minút.

 

 

Potom pridáme pokrájané frankfurtské párky a opäť prevaríme 30 minút.

Na záver polievku dochutíme pretlačeným cesnakom.

Dochutíme aj korením, soľou a na jemno nasekanú petržlenovou vňaťou.

 

 

U nás je zvykom dávať si do polievky aj kyslú smotanu, ale je to samozerejme na vás.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes