Francúzsky slivkový koláč s posýpkou: Najlepší slivkový koláč sezóny pripravený za 15 minút!

Vynikajúci a jemný slivkový koláč vo francúzsom štýle!

V tomto našom recepte sa podrobne dozviete, ako pripraviť a upiecť lahodný ovocný koláč.

 

 

Príprava vám zaberie len pár minút a celý koláč máte zjedený behom pár krátkych okamihov.

Fantastické recepty na delikátne slivkové koláče z youtube kanála Delicious with Natalie.

Na recept č. 1 potrebujeme:

2 vajcia

štipku soli

100 g kryštálového cukru

100 g roztopeného masla

10 g vanilkového cukru

200 g jogurtu

230 g hladkej múky

15 g prášku do pečiva

13 sliviek

Na mrveničku:

2 PL kryštálového cukru

2 PL hladkej múky

40 g masla

Postup:

Do misky rozbijeme vajcia, pridáme soľ a cukor.

Nalejeme roztopené maslo a pridáme vanilkový cukor.

 

 

Mixérom vyšľaháme, pridáme jogurt a opäť prešľaháme.

V miske zmiešame múku s práškom do pečiva a preosejeme do zmesi. Metličkou vymiešame cesto.

Formu na koláč (28 x 18 cm) vystelieme papierom na pečenie, vložíme cesto a rovnomerne zarovnáme.

Slivky prekrojíme, odkôstkujeme a poukladáme na vrch cesta.

 

 

Pripravíme mrveničku:

v miske rukou zmiešame maslo, múku a cukor. Nasypeme na vrch koláča a zarovnáme.

Koláč pečieme do zlatista pri teplote 180°C.

Môžeme servírovať.

Na recept č. 2 potrebujeme:

 

 

2 vajcia

štipku soli

8 g vanilkového cukru

100 ml rastlinného oleja

100 ml mlieka

100 g kryštálového cukru

200 g hladkej múky

12 g prášku do pečiva

Na plnku:

150 g smotanového syra

4 g vanilkového cukru

1 vajce

20 g kryštálového cukru

3 PL bobuľového ovocia

Postup:

Do misky rozbijeme vajcia, pridáme soľ, cukor a vanilkový cukor.

Mixérom šľaháme 2-3 minúty.

 

 

Do zmesi nalejeme olej a mlieko a opäť prešľaháme. Cez sitko po častiach preosejeme múku s práškom do pečiva a vyšľaháme.

Tortovú formu (priemer 24 cm) vystelieme papierom na pečenie a nalejeme cesto.

Do samostatnej misky pridáme smotanový syr, vanilkový cukor, vajce a cukor. Metličkou vymiešame krém.

 

 

Krém nanesieme lyžicou na cesto. Nakoniec na vrch pridáme bobuľové ovocie.

Koláč pečieme 40-45 minút pri teplote 180°C.

Upečený koláč vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

Posypeme práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes