plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Úžasné jahodové tiramisu

Na tomto skvelom letnom dezerte si určite pochutná celá vaša rodina. Spravte si radosť so sviežou ovocnou verziou obľúbeného talianskeho dezertu.

Potrebujeme:

Dlhé piškóty

Jahodová vrstva

500 g jahôd

1 citrón

50 ml ovocného likéru (príp. likér podľa chuti)

60 g práškového cukru

1 lyžička kukuričného škrobu

Krém:

500 g smotanového syra alebo mascarpone

250 ml smotany na šľahanie

500 g jahodového jogurtu

350 g jahôd nakrájaných na kúsky

60 g práškového cukru

Štipka soli

Na ozdobu

Jahody nakrájané na plátky (na ozdobu)

Postup:

Jahody, likér, cukor, strúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu vložíme do misky a tyčovým mixérom rozmixujeme. Výslednú hmotu dáme na sporák a privedieme k varu. Keď jahodová hmota vrie, pridáme kukuričný škrob a varíme za stáleho miešania 3 minúty. Odstavíme a necháme vychladnúť.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme v miske. V inej miske zmiešame smotanový syr s jogurtom, soľou a cukrom. Jogurtový krém zmiešame so šľahačkou. Do krému vmiešame jahody, nakrájané na malé kúsky.

Dno formy vyložíme detskými piškótami. Na piškóty navrstvíme polovicu jogurtovo-šľahačkového krému a polovicu jahodovej hmoty. Uhladíme, opäť dáme vrstvu piškót, na ne jogurtovo-šľahačkový krém a jahodovú hmotu. Vrch ozdobíme plátkami jahôd, dáme do chladničky vychladiť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: moirecepti

Najlepšie recepty na dnes