Na tomto skvelom letnom dezerte si určite pochutná celá vaša rodina. Spravte si radosť so sviežou ovocnou verziou obľúbeného talianskeho dezertu.
Potrebujeme:
Dlhé piškóty
Jahodová vrstva
500 g jahôd
1 citrón
50 ml ovocného likéru (príp. likér podľa chuti)
60 g práškového cukru
1 lyžička kukuričného škrobu
Krém:
500 g smotanového syra alebo mascarpone
250 ml smotany na šľahanie
500 g jahodového jogurtu
350 g jahôd nakrájaných na kúsky
60 g práškového cukru
Štipka soli
Na ozdobu
Jahody nakrájané na plátky (na ozdobu)
Postup:
Jahody, likér, cukor, strúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu vložíme do misky a tyčovým mixérom rozmixujeme. Výslednú hmotu dáme na sporák a privedieme k varu. Keď jahodová hmota vrie, pridáme kukuričný škrob a varíme za stáleho miešania 3 minúty. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme v miske. V inej miske zmiešame smotanový syr s jogurtom, soľou a cukrom. Jogurtový krém zmiešame so šľahačkou. Do krému vmiešame jahody, nakrájané na malé kúsky.
Dno formy vyložíme detskými piškótami. Na piškóty navrstvíme polovicu jogurtovo-šľahačkového krému a polovicu jahodovej hmoty. Uhladíme, opäť dáme vrstvu piškót, na ne jogurtovo-šľahačkový krém a jahodovú hmotu. Vrch ozdobíme plátkami jahôd, dáme do chladničky vychladiť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: moirecepti