Výborné a hlavne rýchle rezne v kyslej smotane a údenom syre.
Perfektné jedlo z jedného plechu.
Recept podľa Julky, naozaj výborný.
Potrebujeme:
8 kusov rezňov (bravčové alebo kuracie)
Marináda:
3 vajcia
Čierne korenie
1 lyžica horčice
3 pretlačené strúčiky cesnaku
Biely jogurt
Syr nastrúhaný
Bylinky podľa chuti
Postup:
Jemne naklepem osem bravčových rezňov.
Vložím ich do marinády, ktorú vymiešam z troch vajíčok, mletého čierneho korenia, lyžice horčice a cesnaku.
Môžeme nechať marinovať pár hodín, alebo piecť hneď.
Rezne poukladám na plech.
Prelejeme všetkou marinádou.
Na vrch navrstvíme jogurt zmiešaný s ľubovolnými bylinkami a nastrúhaným syrom.
Plech zakryjem alobalom a vložím do rúry vyhriatej na 210 stupňov.
Po 20 minútach (v prípade bravčového 30 minút).
Dáme preč alobal a rezne necháme zapiecť ešte asi 10 minút dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)