plny-hrniec_transparent_negativ.png

Finta, ako obaliť rezne tak, aby boli mäkučké a fantasticky napufkané

Dobrý deň, chcem sa podeliť o jeden starý zlepšovák, ktorý radím všetkým gazdinkám. Ak sa vám stáva, že rezne nie sú zakaždým rovnaké - myslím tým rovnako dobré, chrumkavé, šťavnaté a pritom krásne napufkané - toto určite využijete.

Dobrý deň, chcem sa podeliť o jeden starý zlepšovák, ktorý radím všetkým gazdinkám.

 

 

Ak sa vám stáva, že rezne nie sú zakaždým rovnaké – myslím tým rovnako dobré, chrumkavé, šťavnaté a pritom krásne napufkané – toto určite využijete.

Mne to poradil pán mäsiar ešte za bývalého režimu a používam to odvtedy stále, moje rezne sú po celej rodine známe, ako tie krásne nafúknuté. :-)

 

 

 

 

Ako na to?

Neverte, že musíte mať nutne len fritézu a špeciálnu strúhanku, dá sa to aj na obyčajnej panvici.

Postup je veľmi jednoduchý.

Naklepené a nasolené rezne (ja najčastejšie robím z bravčového karé) treba namočiť do mlieka (ja dávam tak na hodinku, ideálne je však nechať cez noc).

Rezne mlieko vypijú a budú jemné a zachovajú si šťavnatosť.

 

 

 

 

Nie je trojobal ako trojobal

2 hlavné zásady pri obaľovaní – do vajíčok trochu piva a múka polohrubá.

Obaľujeme nasledovne – do múky, do vajíčka s pivom, zase do múky, do vajíčka a až potom strúhanku.

 

 

Také sú nafúknuté a mäkučké, že sa začnú zbiehať slinky, len ich vidíte.

Robím to takto už 40 rokov a moje rezne sú po celej rodine preslávené.

 

 

 

 

Vždy sú presne rovnaké – šťavnaté, trojobal chrumkavý a krásne nafúknutý.

Ešte musím dodať, že vyprážam výlučne na bravčovej masti.

Prajem všetko dobré. :-)

Milada Vavrincová

Trik na fantastické rezne podľa šéfkuchára

 

 

 

 

Ak chcete získať naozaj luxusný rezeň, táto rada sa vám určite bude hodiť.

Rezne sú úžasne jemné, trojobal krásne chrumkavý a vôbec nie sú mastné.

Takéto rezne vedel pripraviť náš dedko šéfkuchár a naučil nás tento postup. Jeho rezne boli vždy vychýrené a doteraz som lepšie nejedla.

Potrebujeme:

Mlieko

Bravčové mäso

Staršie rožky

Strúhanka

Múka

Vajcia+trocha svetlého piva

Niekoľko krajcov chleba

Postup:

Mäso si pred prípravou klasicky naklepeme a nasolíme a pred obaľovaním ho aspoň na 1 hodinu namočíme do mlieka, vďaka ktorému bude mäso jemné.

Ešte lepšie je nechať rezne v mliečnej marináde v chladničke počas noci (hlavne ak máte tuhšie mäso).

Až potom ich obalíme v trojobale a vyprážame.

 

 

 

Na trojobal si rozmixujeme staršie rožky na strúhanku, vajcia vyšľaháme s trochou svetlého piva a do samostatnej misky nasypeme múku.

Obaľujeme nasledovne: najprv v múke, potom vo vajíčku zmiešanom s trochou piva, následne opäť vo múke a rozšľahanom vajci a napokon môže prísť na rad konečne strúhanka.

Vyprážame na bravčovej masti.

Ak chcete obzvlášť jemné mäsko, šťavnaté mäsko , chrumkavú strúhanku a minimum tuku

 

 

 

 

Rezne sprudka krátko osmažíme na masti.

Rúru rozohrejeme na 110 ° C.

Do väčšieho hrnca, alebo pekáča dáme hrubé krajce chleba, na ne položíme vyprážané rezne a dáme prikryté na 45 minút do rúry.

 

 

 

 

Výsledok je šťavnaté nevysušené mäso a chrumkavá strúhanka s minimom tuku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes