Väčšina z nás pravdepodobne pozná klasické fašírky z mletého mäsa. Prinášam vám recept na lahodné fašírky z tuniaka, teda z mäsa, ktoré je lahodné a veľmi jemné. A navyše, nie je s ním takmer žiadna práca. Stačí len otvoriť konzervu, zmiešať s ostatnými ingredienciami a skvelý obed je na svete. Načo by ste trávili celé dopoludnie pri sporáku, keď môžete lahodný obed vykúzliť len za 10 minút?
Potrebujeme:
200 g konzervovaného tuniaka v oleji, scedeného
Soľ
Mleté čierne korenie
1 mladú cibuľku nakrájanú najemno
2 lyžice hladkej múky (prípadne podľa hustoty cesta)
1 rozšľahané vajce
Postup:
Na väčšom tanieri zmiešame múku so soľou a korením. V miske si roztlačíme tuniaka a zmiešame s vajíčkom a mladou cibuľkou (ak obľubujete pikantnejšie pokrmy, môžete do zmesi pridať ešte 1-2 lyžičky karí pasty).
Vyformujeme 4 fašírky a obalíme v múke.
V panvici rozohrejeme olej a fašírky vyprážame cca 4 minúty z každej strany, kým nie je ich povrch zlatistý. Podávame s čerstvým šalátom, zemiakmi alebo s pečivom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: recipes.coles