Pripravte si doma neodolateľne chutné mleté mäso zapečené so syrom a vajcom.
Tento pokrm je ideálny na večeru, ale u nás doma ho jeme kedykoľvek naň dostaneme chuť.
Kreatívny recept na chutnú večeru z mletého mäsa z youtube kanála Cookrate – Meat Delish.
Potrebujeme:
3 zemiaky
500 ml vody
800 g mletého mäsa
1 cibuľu
10 g cesnaku
1 vajce
10 g soli
7 g mletého čierneho korenia
100 g syra
4 vajcia
4 g soli
Na šalát:
100 g ľadového šalátu
1 paradajku
1 zelenú papriku
1 uhorku
50 g zelených olív
20 g horčičných semienok
10 ml citrónovej šťavy
30 ml olivového oleja
5 g soli
3 g provensálskych byliniek
5 g mletého čierneho korenia
Postup:
Ošúpané a umyté zemiaky na hrubo nastrúhame.
Nastrúhané zemiaky vložíme do misky a zalejeme vodou.
Necháme odstáť, potom zemiaky precedíme a vytlačíme prebytočnú tekutinu.
K nastrúhaným zemiakom pridáme mleté mäso, najemno nastrúhanú cibuľu a pretlačený cesnak.
Ďalej pridáme vajce, soľ a čierne korenie.
Rukou dôkladne premiešame.
Misku prekryjeme fóliou a necháme 20 minút odstáť.
Po uplynutí doby z cesta vyformujeme 4 veľké fašírky. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
V mäsovej zmesi vyformujeme okraje (viď video). Plech vložíme do rúry predhriatej na 180°C.
Pečieme 30 minút.
Medzitým pripravíme šalát: do misky pridáme na kocky nakrájaný ľadový šalát.
Pridáme na kocky nakrájanú paradajku a papriku.
Uhorku ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme do šalátu.
Ďalej pridáme olivy, horčičné semienka, citrónovú šťavu, olivový olej, soľ, bylinky a čierne korenie.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Do stredu upečeného mäsa pridáme na jemno nastrúhaný syr, vajce a soľ.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme ďalších 10 minút pri teplote 180°C.
Po upečení posypeme nakrájanou cibuľkou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: