Pripravte si tento fantastický dezert, ktorému neodolá žiadny maškrtný jazýček.
Príprava zaberie asi 15 minút a výsledok vás nadchne.
Všetci pýtajú dupľu. Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Przepisy są łatwe.
Potrebujeme:
Ingrediencie na krém:
tvaroh: 600 g
žĺtky: 5 ks
kryštálový cukor: 150 g
vanilín: podľa chuti
jogurt: 100 g
kukuričný škrob: 20 g
Ingrediencie na cesto:
vajcia: 4 ks
kryštálový cukor: 100 g
rastlinný olej: 50 g
kyslá smotana alebo kefír: 200 g
hladká múka: 250 g
prášok do pečiva: 15 g
kakao: 30 g
Ingrediencie na ozdobenie:
broskyňa: 350 g
bielky: 5 ks
želé: 180 g
Postup:
Zmiešajte tvaroh s jogurtom a kukuričným škrobom.
Pridajte žĺtky, cukor a vanilín podľa chuti.
Dobre premiešajte, aby ste získali hladký krém.
V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, až kým zmes nezbledne a nezväčší objem.
Pridajte rastlinný olej a kyslú smotanu (alebo kefír), dobre premiešajte.
Postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, kým nevznikne hladké cesto.
Formu veľkosti 20 x 30 cm vyložte papierom na pečenie.
Do formy nalejte cesto a rovnomerne ho rozotrite.
Na cesto nalejte pripravený tvarohový krém.
Na vrch poukladajte kúsky broskýň.
Koláč pečte v predhriatej rúre na 175 °C približne 45 minút.
Zatiaľ vyšľahajte bielky so želé do tuhého snehu.
Po 45 minútach pečenia koláč vyberte, rozotrite naň sneh z bielkov a želé.
Koláč vráťte do rúry a pečte ďalších 15 minút pri 160 °C.
Hotový dezert nechajte vychladnúť a nakrájajte na malé kúsky.
Podávajte a vychutnávajte si tento lahodný tvarohový dezert.
Celý recept si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!