Krehký tvarohový koláč s penou: Práca na 15 minút a výsledok je fantastický! VIDEONÁVOD

Neskutočne chutný koláčik s penou, plnkou a čokoládovým cestom. Určite ho skúste!

Pripravte si tento fantastický dezert, ktorému neodolá žiadny maškrtný jazýček.

 

 

Príprava zaberie asi 15 minút a výsledok vás nadchne.

Všetci pýtajú dupľu.  Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Przepisy są łatwe.

Potrebujeme:

Ingrediencie na krém:

tvaroh: 600 g

žĺtky: 5 ks

kryštálový cukor: 150 g

 

 

vanilín: podľa chuti

jogurt: 100 g

kukuričný škrob: 20 g

Ingrediencie na cesto:

 

 

vajcia: 4 ks

kryštálový cukor: 100 g

rastlinný olej: 50 g

kyslá smotana alebo kefír: 200 g

 

 

hladká múka: 250 g

prášok do pečiva: 15 g

kakao: 30 g

Ingrediencie na ozdobenie:

 

 

broskyňa: 350 g

bielky: 5 ks

želé: 180 g

Postup:

Zmiešajte tvaroh s jogurtom a kukuričným škrobom.

 

 

Pridajte žĺtky, cukor a vanilín podľa chuti.

Dobre premiešajte, aby ste získali hladký krém.

V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, až kým zmes nezbledne a nezväčší objem.

 

 

Pridajte rastlinný olej a kyslú smotanu (alebo kefír), dobre premiešajte.

Postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, kým nevznikne hladké cesto.

 

 

Formu veľkosti 20 x 30 cm vyložte papierom na pečenie.

Do formy nalejte cesto a rovnomerne ho rozotrite.

Na cesto nalejte pripravený tvarohový krém.

 

 

Na vrch poukladajte kúsky broskýň.

Koláč pečte v predhriatej rúre na 175 °C približne 45 minút.

Zatiaľ vyšľahajte bielky so želé do tuhého snehu.

 

 

Po 45 minútach pečenia koláč vyberte, rozotrite naň sneh z bielkov a želé.

Koláč vráťte do rúry a pečte ďalších 15 minút pri 160 °C.

 

 

Hotový dezert nechajte vychladnúť a nakrájajte na malé kúsky.

Podávajte a vychutnávajte si tento lahodný tvarohový dezert.

Celý recept si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes