Tomu sa hovorí večera ako lusk. Pripravte si fašírky zo zemiakovej kaše s restovanou cibuľkou a chrumkavou slaninkou. Navyše doplnené voňavým petržlenom a muškátovým orieškom. Jednoducho mňam!
Potrebujeme:
600-700 g zemiakov
1 väčšiu cibuľu
20 g prerastenej slaninky
1 lyžicu masla
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
6 lyžíc kukuričného škrobu
1 žĺtok
Štipku muškátového orieška
Rastlinný olej na vyprážanie
Soľ a čierne mleté korenie
Postup:
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky a varíme v slanej vode 20-30 minút.
Zemiaky scedíme a necháme vychladiť.
Medzitým si na panvici osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku a slaninu.
Zemiaky popučíme ako pri príprave klasickej kaše. Pridáme maslo, škrob, žĺtok, petržlenovú vňať a orestovanú slaninu s cibuľou.
Nakoniec zmes dochutíme muškátovým orieškom, korením a podľa potreby soľou.
Zmes dôkladne vymiešame, aby sme vypracovali homogénne cesto. Z neho potom formujeme jednotlivé fašírky, ktoré vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika