plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické zemiakové fašírky so slaninkou a cibuľou

Tomu sa hovorí večera ako lusk. Pripravte si fašírky zo zemiakovej kaše s restovanou cibuľkou a chrumkavou slaninkou. Navyše doplnené voňavým petržlenom a muškátovým orieškom. Jednoducho mňam! :-)

Tomu sa hovorí večera ako lusk. Pripravte si fašírky zo zemiakovej kaše s restovanou cibuľkou a chrumkavou slaninkou. Navyše doplnené voňavým petržlenom a muškátovým orieškom. Jednoducho mňam!

Potrebujeme:

600-700 g zemiakov

1 väčšiu cibuľu

20 g prerastenej slaninky

1 lyžicu masla

2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

6 lyžíc kukuričného škrobu

1 žĺtok

Štipku muškátového orieška

Rastlinný olej na vyprážanie

Soľ a čierne mleté korenie

Postup:

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky a varíme v slanej vode 20-30 minút.

Zemiaky scedíme a necháme vychladiť.

Medzitým si na panvici osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku a slaninu.

Zemiaky popučíme ako pri príprave klasickej kaše. Pridáme maslo, škrob, žĺtok, petržlenovú vňať a orestovanú slaninu s cibuľou.

Nakoniec zmes dochutíme muškátovým orieškom, korením a podľa potreby soľou.

Zmes dôkladne vymiešame, aby sme vypracovali homogénne cesto. Z neho potom formujeme jednotlivé fašírky, ktoré vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes