Všetci milovníci mäsa a dobrého jedla si rozhodne prídu na svoje!
Nenáročný recept na lahodnú terinu z bravčových kolien, ktorá vám naženie slinky do úst.
Vynikajúci recept na domácu bravčovú terinu z youtube kanála Olgas Küche.
Potrebujeme:
2 bravčové kolená
1 cibuľu
1 mrkvu
1,5 PL soli
1/2 ČL zrniek čierneho korenia
4-5 bobkových listov
zväzok petržlenovej vňate
200 g nakladaných uhoriek
300-350 ml vývaru
Postup:
Do väčšieho hrnca vložíme dobre umyté bravčové kolená.
Pridáme vodu a necháme variť 3-3,5 hodiny.
Pred varením odstránime penu.
Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni.
Po hodine do hrnca pridáme cibuľu, mrkvu a soľ.
Prekryjeme a varíme ďalšie 2,5 hodiny na veľmi miernom ohni.
Po 1,5 hodine pridáme čierne korenie.
15-20 minút pred koncom varenia pridáme bobkové listy.
Po uvarení opatrne odrežeme z kolena kožu (budeme ju ešte potrebovať).
Potom odstránime kosti, šľachy a chrupavku.
Nakoniec z kože odstránime tuk.
Mäso nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misky.
Tuk najemno posekáme a pridáme do misky.
Potom pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Nakladané uhorky nakrájame na menšie kúsky a pridáme do misky.
Všetko spolu dobre premiešame.
Pridáme 100 ml vývaru a zamiešame.
Formu vystelieme fóliou a naukladáme kože.
Naplníme mäsovou zmesou a pridáme 100-150 ml vývaru.
Formu zakryjeme potravinovou fóliou a vložíme na noc do chladničky.
Do ďalšej formy vystlanej fóliou nalejeme 100 ml vývaru a rozotrieme zvyšok mäsovej plnky.
Až po vrch zalejeme vývarom a vložíme na noc do chladničky.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU