plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická pochúťka z bravčového kolena: Všetci priatelia odo mňa pýtali recept!

Všetci milovníci mäsa a dobrého jedla si rozhodne prídu na svoje!

Nenáročný recept na lahodnú terinu z bravčových kolien, ktorá vám naženie slinky do úst.

 

 

Vynikajúci recept na domácu bravčovú terinu z youtube kanála Olgas Küche.

Potrebujeme:

2 bravčové kolená

1 cibuľu

1 mrkvu

1,5 PL soli

1/2 ČL zrniek čierneho korenia

4-5 bobkových listov

zväzok petržlenovej vňate

200 g nakladaných uhoriek

300-350  ml vývaru

Postup:

Do väčšieho hrnca vložíme dobre umyté bravčové kolená.

Pridáme vodu a necháme variť 3-3,5 hodiny.

 

 

Pred varením odstránime penu.

Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni.

 

 

Po hodine do hrnca pridáme cibuľu, mrkvu a soľ.

Prekryjeme a varíme ďalšie 2,5 hodiny na veľmi miernom ohni.

 

 

Po 1,5 hodine pridáme čierne korenie.

15-20 minút pred koncom varenia pridáme bobkové listy.

 

 

Po uvarení opatrne odrežeme z kolena kožu (budeme ju ešte potrebovať).

Potom odstránime kosti, šľachy a chrupavku.

 

 

Nakoniec z kože odstránime tuk.

Mäso nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misky.

 

 

Tuk najemno posekáme a pridáme do misky.

Potom pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

 

 

Nakladané uhorky nakrájame na menšie kúsky a pridáme do misky.

Všetko spolu dobre premiešame.

 

 

Pridáme 100 ml vývaru a zamiešame.

Formu vystelieme fóliou a naukladáme kože.

 

 

Naplníme mäsovou zmesou a pridáme 100-150 ml vývaru.

Formu zakryjeme potravinovou fóliou a vložíme na noc do chladničky.

 

 

Do ďalšej formy vystlanej fóliou nalejeme 100 ml vývaru a rozotrieme zvyšok mäsovej plnky.

Až po vrch zalejeme vývarom a vložíme na noc do chladničky.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes