plny-hrniec_transparent_negativ.png

Falošný „Tvaroháč“ s nebesky jemnou chuťou!

Tento koláč voláme aj „Falošník“ alebo „Falošný tvarohový koláč“.

 

 

Dôvodom je fakt, že plnka tohoto dezertu chutí ako tvarohový krém, ale v skutočnosti doň tvaroh vôbec nejde.

Deťom zas krém pripomína chuť obľúbeného dezertu Pribináčik. Koláč je ľahučký a dobre sa krája.

 

 

Neváhajte a skúste tento dezert, nech ho nazvete akokoľvek, je jednoducho fantastický.

Potrebujeme:

Na cesto:

200 g polohrubej múky

200 g hladkej múky

štipka soli

250 g masla

1 prášok do pečiva

200 g práškového cukru

4 žĺtky

Náplň:

 

 

600 ml mlieka

2 balíčky vanilkového pudingu (jeden je na 500 ml mlieka podľa výrobcu)

8 PL kryštálového cukru

2 vrecká vanilínového cukru

štipka soli

4 bielky

300 g kyslej smotany

Plech 33×38 cm.

Voliteľné:

Práškový cukor na posypanie

Čokoládovú polevu na preliatie

Postup:

Začneme prípravou cesta:

Do múky pridáme soľ, cukor a prášok do pečiva, rozmrvíme zmäknuté maslo, spoločne so žltkami avypracujeme testo.

 

 

Je možné pridat 1-2 PL mlieka, ak by nám to šlo ťažko.

Cesto zabalíme a dáme oddýchnuť do chladu, stačí na hodinu.

Cesto rozdelíme na dve časti.

 

 

Prvú časť vyvaľkáme na tenko – priamo na peč.papieri, prenesieme s papierom na plech, natrieme náplň.

Prikryjeme druhou vyvalkanou časťou.

Pečieme cca 180 – 200 °C – 40 minút.

 

 

Upečený posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou (rozpustíme čokoládu s trochou masla alebo margarínu).

Náplň:

V časti mlieka rozmiešame pudingový prášok – oba vrecká.

 

 

Mlieko s cukrom a vanilínovým cukrom a špetkou soli privedieme do varu, vmiešame puding.

Varíme do zhustnutia, potom odstavíme.

Z bielkov vyšľaháme sneh.

 

 

Ešte do teplého vmiešame kyslú smotanu, po častiach sneh.

Nakoniec hotový koláč posypame práškovým cukor, alebo prelejeme čokoládovou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes