Príprava zaberie len 5 minút, postačí zmiešať len všetky suroviny.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/04/bread-5091907_1280-300x200.jpg)
Potrebujeme:
1 hrnček = 250 ml
3 hrnčeky hladká múka
1 lyžička sušené droždie
2 lyžičky soľ
1,5 hrnčeka vody
podľa chuti semienka
Postup:
Všetky suroviny spolu s miske vareškou premiešame, aby sa dobre spojili.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/04/food-3201216_1280.jpg)
Misku zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 8 hodín.
Keď je cesto vykysnuté, rúru vyhrejeme na 250 stupňov a cesto preložíme do horúcej sklenenej misy na pečenie, ktorú sme vložili do rúry pri vyhrievaní.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/04/dough-2073691_1920-1024x678.jpg)
Na povrchu môžeme urobiť nožom zárez. Chlebík sa dá piecť aj bez misky, ak z hmoty vyformujete bochníky a dáte priamo na plech. Pečenie v nádobe je ale jednoduchšie a chlebík bude mať krajší tvar.
Chlebíček v miske zakryjeme pokrievkou a vložíme do spodnej časti rúry. Pečieme 30 minút. Potom pokrievku zoberieme, teplotu znížime na 230 stupňov a pečieme ďalších 20 minút – sledujeme kôrku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)