Pribináčik maškrta za 5 minút: 1 liter vás vyjde ani na 3 Eurá, moje deti vôbec nespoznali, že nejde o originál!

Výborný recept, ktorý mi poslala kamarátka mailom. Veľmi chutí deťom aj manželovi.

Domáci pribináčik je chutná a jednoduchá pochúťka, ktorú si môžete pripraviť sami doma.

 

 

Je to skvelá alternatíva kupovaného pribináčika, pretože je zdravší a obsahuje menej cukru a konzervantov.

Ja na prípravu nakupujem väčšie balenia smotany a tvarohu z Lidlu.

Ingrediencie:

500 g jemného tvarohu

500 ml smotany na šľahanie

2-3 balíček vanilkového cukru

1 PL citrónovej šťavy (voliteľné)

Ovocie na ozdobu (voliteľné)

Postup:

Vymiešajte tvaroh:

 

 

V miske vymiešajte tvaroh s vanilkovým cukrom a citrónovou šťavou (ak ju používate).

Vyšľahajte smotanu:

V druhej miske vyšľahajte smotanu na tuhý sneh.

Spojte tvaroh a smotanu:

 

 

Jemne vmiešajte vyšľahanú smotanu do tvarohu. Dbajte na to, aby ste krém neprešľahali, aby ste ho nezrazili.

Dokončite dezert:

Pripravte si poháre alebo misky a naplňte ich krémom.

Ozdobte ovocím podľa chuti a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby krém stuhol.

Tipy:

Pre extra chuť môžete do krému pridať kakao, kokos alebo nasekané orechy.

 

 

Ak chcete krém sladší, môžete pridať trochu medu alebo práškového cukru.

Domáci pribináčik môžete skladovať v chladničke až 3 dni.

Dezert môžete servírovať aj s čerstvou šľahačkou.

Variácie:

 

 

Čokoládový pribináčik:

Do krému pridajte 2 lyžice kakaa alebo roztopenej čokolády.

Jahodový pribináčik:

Rozmixujte 100 g jahôd a pridajte ich do krému.

Mango pribináčik:

Rozmixujte 1 mango a pridajte ho do krému.

Vanilkový pribináčik:

Do krému pridajte 1 vrecko vanilkového pudingového prášku.

S trochou fantázie si môžete vytvoriť vlastné variácie domáceho pribináčika a vychutnať si tak jedinečný a chutný dezert.

Nápad na servírovanie

 

 

Ja vám odporúčam pripraviť pribináčik dvojfarebnú misu s ovocím.

Stačí, ak pripravíte pribináčik krém dvoch farieb. Jeden klasicky biely a druhý zafarbený grankom alebo kakaom.

Potom do mmisy navrstvíme piškóty alebo maslové sušienky, prvý krém, opäť sušienky a nakoniec druhý krém.

Dezert dozdobíme čerstvými jahodami.

 

 

Ak chcete, sušienky môžete namoočiť do kakaa alebo sladkého sirupu.

Odložíme do chladničky a môžeme si pochutnávať.

Dezert môžete ozdobiť strúhanou čokoládou, grankom alebo inými prísadami podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

recept nám poslala Majka C.

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes