plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáci chlebík ako dych – je úplne bez práce: Len zamiešať a dať na pekáč, lepšie pečivo sme ešte nejedli!

Fantastický recept na úplne jednoduchý domáci chlebík bez miesenia.

 

 

Večer zamiešate a ráno len dáte na pekáč a šup do rúry.

Výborný recept.

Navyše, ide o hrnčekový recept, takže ho pripravíte bez váhy a odmerky.

Môžete ho doladiť obľúbenými semienkami, koreninami, prípadne pridať do cesta napríklad orestovanú cibuľku alebo nakrájané olivy.

 

 

Neváhajte a skúste ho napríklad už na víkendovú grilovačku.

Potrebujeme:

3 hrnčeky (1 hrnček -2.5 dcl) múka hladká (1 hrnček môžete zameniť za grahamovú alebo špaldovú múku)

1 lyžica oleja

 

 

1.5 hrnček vlažnej vody

1 lyžička sušeného droždia

1 lyžička semienok podľa chuti

1 lyžička rasce

1 lyžička soli

Voliteľné:

 

 

Semienka podľa chuti

Hrubozrnná soľ

Orestovaná cibuľka

Nakrájané čierne olivy

Postup:

Do misky dáme preosiatu múku.

 

 

Pridáme aj sušené droždie, semiačka, rascu, soľ, olej a vlažnú vodu.

Vymiešame riedke cesto, ktoré prikryjeme.

Dáme na noc kysnúť (8-12 hodín).

 

 

Najlepšie je, ak si cesto urobíte večer a ráno chlieb upečiete.

Alebo ráno zamiešate cesto, cez deň vykysne a poobede upečiete chlebík.

Keď je cesto vykysnuté, vymažeme pekáč olejom.

 

 

Dáme do neho cesto a posypeme semienkami.

Prikryté pečieme na 230 stupňoch pol hodiny.

Nádoba môže byť akákoľvek, hlavne nech má vrchnák a môže ísť do rúry.

 

 

Potom odokryjeme a pečieme ešte 15 minút, aby mal chlebík chrumkavú kôrku.

Necháme vychladnúť a krájame.

 

 

Chlebík je naozaj výborný, ak ho necháte v rúre trochu dlhšie, bude mať hnedšiu kôrku, je na vás, ako máte chlebík radšej.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes