Čokoládové dezerty patria k tým najlepším. Tento vynikajúci recept spája to najlepšie z lahodnej čokolády a krémovej smotany. Urobte si radosť famóznym čokoládovým dezertom, ako z tej najlepšej belgickej cukrárne.
Potrebujeme:
140 g horkej čokolády minimálne 60%
400 ml 33% smotany na šľahanie
1 lyžička vanilkového extraktu
Postup:
Čokoládu nasekáme na menšie kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpleli (voda však nesiem vrieť!).
Keď je čokoláda rozpustená, vmiešame do nej smotanu na šľahanie a vanilkový extrakt. Dôkladne všetky ingrediencie premiešame .
Hmotu naleje do menších misiek alebo dezertných pohárov a vložíme do chladničky.
Stuhnutý krém podávame so šľahačkou, jahodami a hoblinkami čokolády.
Prajeme vám dobrú chuť!
foto: reprofoto mybakingaddiction