plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáca zmrzlina len z 3 ingrediencií: Chutná a extrémne jednoduchá!

S príchodom letnej sezóny je otázka sviežich a jemných dezertov, ako je zmrzlina, čoraz aktuálnejšia.

 

 

Jednoduchý recept na krémovú jahodovú zmrzlinu, ale môžete ho nahradiť iným ovocím a bobuľami.

Potrebujeme:

jahody,100 g;

smotana na šľahanie 400 g;

kondenzované mlieko sladené 150 g;

Voliteľné:

 

 

sušienky, 4 ks.

Postup:

Jahody zbavíme stopiek a dobre umyjeme.

Jahody nakrájame na plátky.

 

 

Nachystáme si podlhovastú nádobu na prípravu zmrzliny.

Nádobu prikryjeme fóliou.

Formu vyložíme plátkami jahôd.

 

 

Plátkami jahôd vyložíme dno a boky.

Zvyšok jahôd rozmixujte na pyré ponorným mixérom.

Smotanu na šľahanie dáme vopred vychladiť do mrazničky. 

 

 

Vychladnutú hustú smotanu vyšľaháme do tuhej a hustej peny.

Do misky nalejte kondenzované mlieko.

Šľahajte hmotu, kým nebude úplne homogénna.

 

 

Časť krémovej hmoty zmiešame s jahodovým pyré.

Vymiešame do hladka.

Obe časti sme navrstvíme do nádoby, ktorá bola vyskladaná striedavo s plátkami jahôd, vrstvami alebo niekoľkými lyžicami bielej, potom jahodovej hmoty.

 

 

Zakryte sušienkami.

Vrch prikryte fóliou a dajte do mrazničky na 4 – 6 hodín.

Formu vyberieme z mrazničky, nakrájame a podávame tento ľahký, svieži, prírodný dezert – zmrzlinu.

 

 

Jahody je možné nahradiť čučoriedkami a akýmikoľvek inými bobuľami alebo konzervovanými broskyňami a ananásom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes