S príchodom letnej sezóny je otázka sviežich a jemných dezertov, ako je zmrzlina, čoraz aktuálnejšia.
Jednoduchý recept na krémovú jahodovú zmrzlinu, ale môžete ho nahradiť iným ovocím a bobuľami.
Potrebujeme:
jahody,100 g;
smotana na šľahanie 400 g;
kondenzované mlieko sladené 150 g;
Voliteľné:
sušienky, 4 ks.
Postup:
Jahody zbavíme stopiek a dobre umyjeme.
Jahody nakrájame na plátky.
Nachystáme si podlhovastú nádobu na prípravu zmrzliny.
Nádobu prikryjeme fóliou.
Formu vyložíme plátkami jahôd.
Plátkami jahôd vyložíme dno a boky.
Zvyšok jahôd rozmixujte na pyré ponorným mixérom.
Smotanu na šľahanie dáme vopred vychladiť do mrazničky.
Vychladnutú hustú smotanu vyšľaháme do tuhej a hustej peny.
Do misky nalejte kondenzované mlieko.
Šľahajte hmotu, kým nebude úplne homogénna.
Časť krémovej hmoty zmiešame s jahodovým pyré.
Vymiešame do hladka.
Obe časti sme navrstvíme do nádoby, ktorá bola vyskladaná striedavo s plátkami jahôd, vrstvami alebo niekoľkými lyžicami bielej, potom jahodovej hmoty.
Zakryte sušienkami.
Vrch prikryte fóliou a dajte do mrazničky na 4 – 6 hodín.
Formu vyberieme z mrazničky, nakrájame a podávame tento ľahký, svieži, prírodný dezert – zmrzlinu.
Jahody je možné nahradiť čučoriedkami a akýmikoľvek inými bobuľami alebo konzervovanými broskyňami a ananásom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)