plny-hrniec_transparent_negativ.png

Perfektný trik ako vyšľahať dokonalú šľahačku: Pozrite sa, ako krásne drží tvar!

Mohlo by sa zdať, že vyšľahať šľahačku nie je žiadna veda.

 

 

Napriek tomu sa to nie každému podarí tak, aby sa šľahačka nezdrcla, netiekla a dobre držala tvar. 

Vyskúšajte preto tento overený postup, vďaka ktorému sa vám podarí vyšľahať dokonalú šľahačku.

 

 

Nechajte si poradiť a vyšľahajte ju podľa odporúčaní z YouTube kanála LiViera Desserts. 

Potrebujeme:

250 ml šľahačkovej smotany s obsahom tuku minimálne 33%

2 misy – jedna by sa mala dať vložiť do druhej

ľad

ručný šľahač

Postup:

Ako prvé si ešte pred šľahaním pripravíme veľkú misu s vodou, do ktorej vložíme niekoľko kociek ľadu. 

 

 

Šľahačka sa totiž počas šľahania zahrieva, čo má vplyv na výsledok.

Do druhej veľkej misy si nalejeme šľahačkovú smotanu a túto misu vložíme do misy s ľadom.

Smotanu začneme šľahať na stredných otáčkach. 

Čím dlhšie smotanu šľaháme, tým bude vzdušnejšia a pevnejšia. 

V žiadnom prípade šľahačku nesladíme hneď na začiatku šľahania. 

 

 

Aby smotana udržala ťarchu cukru, musí trochu zhustnúť. 

No nie zas priveľmi, pretože v hustej smotane sa už cukor nerozpustí. 

Keď metlička za sebou začne zanechávať stopy, šľahanie prerušíme. 

Do smotany pridáme práškový cukor, cukor môže byť aj vanilkový, škoricový, trstinový, citrónový.

V šľahaní pokračujeme na stredných otáčkach. 

 

 

Ako šľahačka postupne hustne, tak stupeň rýchlosti na mixéri znižujeme. 

Smotana ku koncu šľahania hustne veľmi rýchlo. 

Hustotu šľahačky pozorne sledujeme a teraz otáčky mixéra znížime na minimum.

Šľahačka by teraz mala byť hustá a pevná. 

 

 

Teraz si ju môžete preložiť do zdobiaceho vrecúška. 

Perfektne ozdobí akýkoľvek dezert a pevne drží. 

V prípade, že chcete šľahačku zafarbiť, môžete pridať napríklad lyžicu kakaa a prešľahať metličkou. 

 

 

Šľahačka by nemala zmeniť štruktúru ani po pridaní kakaa.

V skúške pevnosti obstála na výbornú. 

 

 

V takomto stave vydrží v chladničke aj 3 – 4 dni. 

Celý postup si môžete pozrieť  priloženom videu.

Veľa šťastia!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes