plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečene som našla RECEPT na dokonalú zemiakovú knedľu: Je treba pridať TÚTO ingredienciu a bude ako pierko!

Keď som robila zemiakovú knedľu podľa iných receptov, často sa stávalo, že bola tuhá.

 

 

Tento mám odskúšaný už niekoľko rokov a knedle vždy vyjdú krásne jemné a nadýchané.

Moja mama mi poradila, aby som do cesta pridala aj ocot, je to vraj dôležité, aby malo cesto správnu textúru a bolo jemné.

Každopádne, odkedy to robím, moje knedle sú vždy na jednotku. :-)

 

 

Je to výborná príloha k dusenej kapuste a mäsku.

Prípadne môžete opražiť na panvici s cibuľkou a máte výbornú večeru.

Potrebujeme:

1 – 2 ks vajcia

800 g zemiaky

100 g detská krupica

1 lyžička soľ

2 lyžice ocot

200 g polohrubá múka

 

Postup:

 

Zemiaky uvaríme v šupke.

Najlepšie deň vopred.

 

 

Druhý deň zemiaky ošúpeme.

Nastrúhame na hrubom strúhadle rovno na dosku.

 

 

Nachystáme aj sypké prísady.

Zemiaky zasypeme múkou, krupicou a pridáme soľ.

 

 

Pridáme aj vajcia a ocot.

Rukami poriadne prepracujeme cesto.

Cesto hnetieme, až kým sa všetko spojí a nelepí.

 

 

Z cesta vytvoríme 4 šišky.

Dáme ich do vriacej osolenej vody.

 

 

Rýchle domáce zemiakové knedle varíme je 15 – 20 minút.

Občas  zamiešame, aby plávali.

Knedle nakrájame a podávame.

 

 

Sú vynikajúce ako príloha aj ako skvelá a rýchla večera.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes