plny-hrniec_transparent_negativ.png

ZÁKUSOK s pudingovým krémom: Vyzerá ako veterník, ale vo vnútri má jednu vrstvu navyše!

Vynikajúci dezert s jemným krémom a jednou extra vrstvou!

Vyzerá síce ako karpatka, ale chutí oveľa lepšie, pretože má vo vnútri niečo navyše.

 

 

Výhodou je, že si nevyžaduje toľko práce ako obľúbený dezert veterník, takže ho pripravíte dvakrát rýchlejšie.

Ponúkame vám geniálny recept na pochúťku s pudingovým krémom.

Fantastický recept na lahodný krémový dezert z portálu mojegotowanie.

Jednoduchý dezert, ktorý tromfne aj veterník

Je karpatka vašim obľúbeným dezertom, no málokedy máte toľko času na prípravu?

 

 

Podobný vzhľad a ešte lepšiu chuť docielite oveľa jednoduchšie, ak si pripravíte lahôdku s pudingovým krémom a ešte niečím navyše.

Tento dezert sa pripravuje jednoduchšie ako karpatka a vyžaduje oveľa menej práce a času stráveného v kuchyni.

Pozrite sa, ako potešiť hostí pôsobivým dezertom a zároveň si uľahčiť život.

Namiesto pečenia domáceho odpaľovaného cesta stačí vziať rolku hotového lístkového cesta a všetko bude dvakrát rýchlejšie a efektívnejšie.

 

 

Takýto vrch a spodok koláča bude dokonale chrumkavý a stačí ho len vybrať z chladničky, rozložiť a vložiť na 20 minút do rúry.

Pri plnení takéhoto chrumkavého cesta sa však okrem klasického krému oplatí pridať aj niečo navyše a to pečené jablká.

Takto pripravený koláč poteší nielen vzhľadom, ale aj úžasnou kombináciou chutí, pretože sladkokyslé jablká sa dokonale spoja so zamatovým pudingom.

 

 

Celý recept je veľmi jednoduchý, no dôležité sú správne proporcie.

Nižšie v článku sa krok za krokom dozviete, ako sa pripravuje jednoduchý koláčik s pudingovým krémom a jablkami.

Na prípravu krémového dezertu potrebujeme:

2 balenia hotového lístkového cesta

2 balenia vanilkového pudingu

750 ml mlieka

1 balenie masla

1 hrnček práškového cukru + trochu na ozdobu

1 kg jabĺk

1 balenie želé z príchuťou citróna

Postup:

Začneme prípravou pudingového krému.

 

 

V hrnci prevaríme 500 ml mlieka so 4 lyžicami práškového cukru.

Vo zvyšnom mlieku rozpustíme pudingový prášok a potom všetko za stáleho miešania vlejeme do hrnca.

Keď puding zhustne, odstavíme hrniec zo sporáku a odložíme nabok úplne vychladnúť.

Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom, kým nebude svetlé a nadýchané.

Potom postupne za stáleho miešania pridávame po lyžici studeného pudingu.

 

 

Hotový pudingový krém necháme vychladnúť a vložíme do chladničky.

Oba pláty lístkového cesta pečieme 20 minút pri teplote 200°C a potom necháme vychladnúť.

Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníkov.

Dužinu nastrúhame na hrubom strúhadle alebo nakrájame na malé kocky.

Pripravené jablká vložíme do hrnca a pár minút opekáme.

Keď ovocie zmäkne, vlejeme do hrnca želé, dôkladne premiešame a odložíme mierne stuhnúť.

 

 

Zhustnutú jablkovú zmes vylejeme na vychladnutý plát lístkového cesta a odstavíme, kým úplne nestuhne.

Potom na vrch natrieme pudingový krém a celé to prikryjeme druhým plátom lístkového cesta.

Pripravený zákusok vložíme aspoň na hodinu do chladničky.

 

 

Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes