plny-hrniec_transparent_negativ.png

Delikátne mäso z pohára: Pripravte si ho do zásoby, potom len vyberte a nakrájajte vždy, keď naňho dostanete chuť!

Jemné a delikátne mäsko podľa receptu z youtube, ktoré je dobré mať vždy poruke. Stačí len vytiahnuť z chladničky a hneď ho môžete servírovať!

Jemné a delikátne mäsko podľa receptu z youtube, ktoré je dobré mať vždy poruke. Stačí len vytiahnuť z chladničky a hneď ho môžete servírovať!

Potrebujeme:

1 400 g bravčovej krkovičky

Soľ

1 ČL čierneho mletého korenia

2 ČL bazalky

2 ČL majoránky

1/2 muškátového orieška

3 strúčiky cesnaku

bobkový list

3 guľôčky čierneho korenia na 500 ml pohár

Postup:

Mäso si narežeme na také kusy, aby úplne zaplnilo pohár.

Do misy nasypeme soľ, všetky koreniny, pridáme prelisovaný cesnak a premiešame.

V tejto zmesi dôkladne obalíme každý kus mäsa.

Misu s mäsom prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky marinovať na 2 dni.

Po uplynutí tejto doby natlačíme mäso do sterilizovaných pohárov tak, že necháme voľné asi 1 – 2 cm od okraja.

Pridáme bobkový list, celé korenie a poriadne uzavrieme viečkom.

Dno hrnca prikryjeme bavlnenou utierkou a vložíme doňho pripravené poháre s mäsom.

Zalejeme studenou vodou tak, aby bola voda asi 2 cm pod okrajom viečok.

Hrniec prikryjeme pokrievkou a dáme na sporák.

Privedieme vodu do varu a varíme asi 2 – 3 hodiny.

V prípade potreby dolejeme horúcu vodu.

Po troch hodinách vypnite sporák a nechajte na sporáku postupne chladnúť.

Vychladnuté poháre vyberieme a uskladníme v chladničke, kde vydržia 1 mesiac.

Podľa potreby vždy vyberieme, nakrájame a podávame.

Prajeme dobrú chuť!

Celý VIDEOPOSTUP

 

Najlepšie recepty na dnes